onsdag 30 november 2011

Brist på julkänsla!

Tror det är brist på snö som gör att jag har brist på julkänsla! Imorgon är det december och dax att öppna julkalendrar och man har pyntat i hus och hem men ingen snö och ingen känsla, inte hos mig i alla fall.
Ska stå på julmarknad i helgen och det känns ju jätte mysigt i denna höstblåst. NOT! Bara det inte regnar så ska det nog gå bra och varma kläder på.


Adventljusstakenär framme med lite, lite mossa och några små svampar som A tyckte vi skulle ha.


På öppna spisen har mina nya tomtar från Ellos hamnat och de är så söta så.


Visst är dom?!


När sambon och jag var i stan och fira så köpte vi en liten present var till barnen. A och M fick en varsin värmeljusstake som påminner om änglaspelen jag själv hade som liten.


Fanns i varje presentshop och i olika utföranden. N fick en pippiväska, hon har nämligen en ljuslykta som hon fick i somras och det räcker med ett ljus åt henne.

Så mycket mer julpynt är det inte här än. Lite stjärnor och hjärtan i våra fönster förstås men sen är det tomt. Granen ska kläs imorgon. När jag bodde hemma klädde vi alltid granen kvällen innan julafton och det gjorde även jag och sambon. Men så sa min granne att hon hade granen hela december för efter jul var man rätt less. Tycker det stämmer och så är vi inte alltid hemma över jul och då känns det tråkigt att klä granen när man inte kan njuta av den, för det är sååå mysigt att gå upp på morgonen och tända granen tycker jag. Så förra året börja vi med att klä granen till 1:a december och fick njuta av den varje morgon.
När klär ni granen?

tisdag 29 november 2011

Veckans recept

Ett snabbt gott recept som vi fick med i ica´s matkasse igår.

Biffwok med bambuskott i ostronsås

Tillagningstid: Under 30 min
Portioner: 4

Biffwok med bambuskott i ostronsås

Ingredienser
4 port ris (gärna jasmin)
ca 400 g strimlat nötkött
1/2 tsk sambal oelek (ev mer efter smak)
1 msk kinesisk soja
3/4 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
1 purjolök
ca 100 g rödkål
1 burk bambuskott (à ca 225 g)
1 1/2 dl ostronsås
1 dl vatten

Gör så här

1.Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda under tiden köttet med sambal oelek, soja, vinäger och hälften av oljan. Låt stå minst 5 minuter.
2.Ansa och strimla purjolöken. Strimla rödkålen. Låt bambuskotten rinna av.
3.Stek köttet ca 5 minuter i en wok eller stor stekpanna. Ta upp och lägg på en tallrik.
4.Fortsätt fräsa purjolök och rödkål i resten av oljan i woken eller stekpannan. Tillsätt kött, bambuskott, ostronsås och vatten. Låt allt bli varmt.
5.Servera biffwoken med ris.

måndag 28 november 2011

Stormen

Ny vecka och lite kyligare idag. Hoppas det fortsätter så och att snön vill komma nu!
Hur har ni haft det inatt? Blåste det mycket? Vi hade det lugnt, jag märkte ingenting.

Hoppas ni får en toppen vecka.

söndag 27 november 2011

Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg tävlingen jag hade och ni skulle lista ut vad som skulle stå på 4 maschallhållare?
Det var ett tag sen och God Jul skulle det stå på 2 stycken och Mamma på en och nu kan jag även avsölja den sista som har kommit hem till sin ägare. Sista ordparet var The Shed.




Tog lite tid då den första inte blev somjag ville och det var lika med mamma, då åkte ena bokstaven för långt upp. I torsdags fick i alla fall maschallhållaren komma hem till The Shed. 
Precis när jag skulle kliva upp på min orbitrek och träna lite fick jag ett upplyftande samtal från Tina. Just vad jag behövde, var lite trött och hade ingen jätte lust att träna men sen så fick jag fart! Tack för det!
Anledningen att det blev just The Shed var att jag tyckte det skulle passa så bra där och det var en av de första bloggarna jag fick kontakt med och fortfarande har, vilket känns jätte kul. Blev jätte glad över ditt samtal och en vacker dag kanske vi ses utanför bloggvärlden.

Glad advent på er alla!

fredag 25 november 2011

Utskälld

Igår blev en lång dag i verkstaden. Gjutning både före och efter lunch och lite förberedelser också. Var ganska matt sen och det var skönt med en promenad med Zigge.
Tanken var att jag skulle klättra med A och sambon hämta barnen. Fritids hade möte och stängde 16 så M skulle ta med A hem med bussen. Det gick bra och dagis hade vi tid till 16.30. Men saken var att sambon skulle köra hem båten från ett jobb och svärfar hade skjutsat dit honom och sen tog han båten hem och så stod hans bil på firman. Vet inte hur han tänkte där när han skulle hämta barn men, men. Jag fick då vänta in honom och följa med och hämta och sen skjutsa till firman så han kunde ta bilen hem! Det hela drog ju då ut på tiden och jag hade tänk hinna äta något innan klättring och nu var jag hungrig, trött och hade ingen lust. Så jag föreslog för A att vi skulle äta pizza och prata lite skit istället. : ) Det nappa hon på. Pizza blev det och sen tog vi en uppdatering i vårat gamla område. Dit jag flytta när jag var 8 och hon bodde på samma gata. Ingen av oss bor kvar, hon flytta till stan och jag ut i skärgården och våra föräldrar bor inte kvar där heller. Kul att se hur saker har förändrats och hus som kommit upp.
På väg hem skulle jag till ica maxi och fylla på förråden. Sagt och gjort jag parkera bland alla andra, var inte bara jag som handla sent. Bilen bredvid till höger stod lite snett så man blir lite lurad när man ska parkera för man tror att man själv ska stå snett men jag ställde mig så rakt så och i stort sett mitt i min ruta.
Handla lite väl länge, tror jag gick runt i över 1 timme. Förstår inte vad jag pyssla med?
Kom ut och går mot bilen, ser att en tjock gubbe går runt den och tittar. Tänker att han kommer bergis inte in. Har ganska ofta rätt i mina tankebanor. Öppnar bagageluckan och börjar packa in. Fram kommer en tant som frågar hur jag kan parkera så där??
Eh, jag tittar på henne. Vi kommer ju inte in, han får ju krypa in i bilen!
Jag svara att jag står faktiskt i min ruta.
Jamen du ser väl att det är jätte trångt?
Ja, fast jag har ställt mig ordentligt i min ruta.
Vi står i vår ruta, säger hon.
Okej, bra.
Hon upprepar att han får krypa in i bilen och att jag borde ställt mig någon annanstans.
Men det var fullt av bilar här och jag står i min ruta.
Hon tycker i alla fall att jag inte ska stå där och säger att jag borde tänka på det nästa gång!
Happ, jag fortsätter packa in och de backar ut. Gubben har dragit ner rutan och stannar.
Hur kan man vara så dum eller korkad att man parkerar så där?? Jag får ju för fan krypa in!
Det var fullt av bilar och jag står som man ska, svarar jag.
Han tycker att jag borde ställt mig längre bort för han kunde ju inte komma in.
Nej, men jag står ordentligt.
Du får för fan lära dig att parkera ordentligt, skriker han innan han åker iväg.
Detsamma tänker jag för mig själv. Det var ju inte jag som stod snett i rutan!


Jag var ju bara tvungen att ta en bild på hur jag stod så jag kunde visa och så ringde jag upp bästa L igen. Prata nämligen med henne inne på maxi och nu var jag tvungen att avreagera mig lite!
När jag kom hem så slog det mig att han kanske parkerar snett med flit för att folk inte ska parkera bredvid honom. För hur jag än hade ställt mig så hade tjocka gubben inte kommit in i sin bil! Så det borde ju vara han som ska ställa sig längre bort så han är säker på att han gör det.

torsdag 24 november 2011

Tomteverkstad

Nu är det full rulle ute i verkstaden! Julmarknad nästa helg och ev helgen efter det med. Kul men samtidigt nervöst. Det är min första marknad och som jag visar upp mina saker och det är med blandade känslor. Andra ska titta och dömma men förhoppningsvis tycker de om det och köper något. : )

Fotot längst upp visar mina grytunderlägg som fick så bra mönster. Fast de senaste fick lite bubblor men det är ju så i betongen. Som ni ser gjorde jag runda också.

Ha en toppen dag!

onsdag 23 november 2011

Veckans recept

Ett recept som jag hitta på arla för många år sen och som vi lagat massor av gånger. Gott och jag brukar passa på att göra en stor sats och frysa in biffar.

Franska örtfärsbiffar

Franska Örtfärsbiffar

4 port

400 g nötfärs, 10 % fett
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl Kelda laga mat 4%
2 tsk Arla smör

Sås:
1 1/2 dl Kelda Laga Lätt
2 tsk konc kalvfond
1 tsk soja
1/2 tsk franska örter

Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök
2 tsk smält Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp dem. Häll gräddmjölk, fond, soja och örter i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna. Servera med grönsakerna.

måndag 21 november 2011

Prins & Prinsessa

Måste ju visa de fina Prins & Prinsess stjärnorna som en har beställt till sina barn.
Hon hade gjort 3 alternativ och min kusin fick med allihop. Har ni själva en prins eller prinsessa hemma som vill ha en stjärna går de att beställa. 100 kr styck kostar de.



Har ni haft en bra start på veckan?

söndag 20 november 2011

Dop

Idag har vi varit på dop av lilla A. Hon gilla inte när orgeln spela och alla sjöng, då sjöng hon med. Inget vatten på huvudet heller ville hon ha. Tröttsamt var det att döpas och tillslut somna hon i sin mammas famn.



I doppresent av oss fick en kudde med nallen popcorn som jag sytt i korsstygn och den underbara kanintjejen som Malin med bloggen Ebbas Änglar har sytt. Så himla söt och det var så nära att den fick bo kvar hemma hos mig. Kanske det kommer en beställning till! : )

lördag 19 november 2011

Paket påväg!

Till någon i detta avlånga land ska detta paket färdas.


Hoppas ni har en toppen helg!
Jag har varit lite kreativ ute i verkstaden idag och fått till lite grejer. Hoppas nu att bubblorna är på min sida eller egentligen inte alls. Jag vill inte ha några bubblor!!
Kommer ni ihåg grytunderläggen jag skulle göra? Dom som jag klippte till tapet och la i kräftlådor?
Vände på dom igår och de blev tok bra. Inte en bubbla i sikte och mönstrena blev kanon. Den ena tapeten som jag inte varit nöjd med tidigare på ljusstakarna passa utmärkt på underlägget. Buy the way så är det samma som på paketet här ovan. Ska visa snart men nu ligger de på blöt så det kommer senare.

Nä, nu ska lördagsgodis fram och imorgon väntas det dop av lilla A.
Ha en skön lördag på er!

fredag 18 november 2011

En dag på stan.

Nu är jag tillbaka i verkligheten. Blev ingen London trip som vi ev hade tänkt från början. Spar den till nästa år! Istället hade sambon bokat en shoppingdag på stan och hotellnatt på Reisen utmed skeppsbron (heter det så). Vi har bott där förut och det är mysigt. Sambon hade bokat ett lite större rum men när vi kom så fråga han i receptionen om vi inte ville ha egen bastu och bubbelbad för bara 350 kr extra?? Ja, varför inte och så blev det. Bubbelbad och champange är väl inte helt fel!



Vårt rum. Nackdelen att vi tog detta var att vi inte fick havsutsikt utan en byggnad väldigt nära inpå men det finns för och nackdelar med allt!


Vi checka in och sen tog vi en vända på stan och shoppa lite julklappar och födelsedagspresenter till barnen. Allt kommer ju på en gång så man får planera lite vad som är vad. M 3/12, N 1/1 och A 9/2. Ganska samlade med julen mitt i!


Jag fick en ny varm vinterjacka som jag egentligen hade tänkt köpa förra året men så kom det annat i mellan. Men nu har jag en röd varm dunjacka från Stadium som ska hålla mig varm, tack så mycket!
Efter att ha gått en hel del så tog vi oss tillbaka till hotellet och bada bubbelbad innan vi skulle äta middag. Tog en promenad i Gamla stan och så åt vi på Warehouse på Västerlånggatan. Pepparbiff med potatisgratäng och grönpepparsås. Mmmm.


Tydligen hade nya Twilight filmen premiär den kvällen eller natten ska man kanske säga.

Men borta bra och hemma bäst!

onsdag 16 november 2011

15 år

Första gången vi träffades var när jag var 8 år och flytta till samma gata som sambon. Blev kompis med hans syster som är ett år yngre än mig, sambon ett år äldre. Sen gick det 10 år och då hade jag fyllt 18 år och efter en utekväll blev det vi. Det var 1996.


15 år är en lång tid fast samtidigt känns det som det alltid varit vi och det har det ju nästan. Mycket har vi hunnit med. Flytta till lägenhet sommaren 97, där vi bodde 1,5 år med 2 hundar och 2 katter på 39,5 kvadrat. Gick hur bra som helst! December 98 kom M och februari 99 flytta vi till radhus. Vi låg lite före vår tid för alla runt omkring bodde hemma och plugga fortfarande och så kom vi med barn, radhus, volvo, hund och katt vid 20 års ålder. Dock ingen kombi. : )
2004 kom A och 2006 lämna vi radhuset och alla nära och flytta till skärgården som är det bästa vi gjort. Så himla lugnt och skönt och barnen trivs i skola och dagis.
2007 kom nästa prinsessa och det var N. Triss i tjejer, stackars pappa får ingenting att säga till om. Tur att djuren är killar så han får lite sällskap. Min pappa brukar säga att sambon han har det inte lätt han. : )
Lite resor har vi gjort. Bila ner till Frankrike när M var 2,5 år med husvagn och ett annat par. En kul upplevelse! Åkte med samma par 2007 till Thailand i 8 veckor med alla barnen och deras 2 barn. En toppen resa! Vi har varit uppe och vandrat själva och med M och fler äventyr ska det bli. För vi har hela livet på oss!

Ja så kan det gå när man blir tillsammans med grannpojken. : )

måndag 14 november 2011

Ny vecka nya möjligheter!

Härliga färger nu på morgonen. Var tvungen att stanna bilen utmed vägen påväg till jobbet och fota. Vackert med alla dessa färger på himlen.

Igår var det pysseldag och jag kan erkänna att det inte blev så mycket för min del. Vi var 13 st varav 5 vuxna. Barnen var mellan 1 och 13 år. Så jag hjälpte barnen, prata med vuxna, värmde glögg, koka korv m.m. : ) Min kreativitet kom sen när vi kommit hem igen och jag höll på att plocka upp allt igen. Då börja jag göra julkort.

Nu öppnar affären snart och då ska jag in och köpa frukt till jobbet.
Ha en toppen dag!

söndag 13 november 2011

Pysseldag

Låt kreativiteten flöda!!

lördag 12 november 2011

Tomtar på burk


Härom dagen gjorde jag lite förberedelser inför morgon dagen då vi ska sitta ett gäng stora och små och julpyssla. Gjorde det förra året med lite glögg och pepparkakor och det var mysigt, så det blir repris i år. Deltagarna tar med sig sitt eget som de vill pyssla med men får sällskap av andra julpysslare.


Det jag gjorde var att klippa ut tomtar från ett present papper som jag har för att använda till julklappsetiketter eller vad man nu vill. Tänkte att jag klipper ut dom hemma och lägger dem i en burk så slipper jag ta med hela pappersrullen. Vi ska nämligen inte vara hemma utan på mitt jobb där det finns ett stort konferensbord som rymmer många pysslare! Gäller bara att komma ihåg att packa ner det man behöver.


Jag verkligen älskar dessa tomtar, tycker de är så söta med sina olika uttryck. Har använt dom förut och kommer använda dom igen. Pappersrullen räcker länge eftersom jag inte slår in paket med det.


Vad har ni haft för er denna lördag? Vi städa lite ute, plocka in solcellslamporna m.m. Sambon städa hängrännorna från löv. Sen tog vi en promis, barnen cykla hem till familjen B-A så Zigge kunde leka med deras schäfertik Bixa. Hon är fortfarande valp/unghund och det var första gången vi släppte ihop dem. De har träffats förut men inte lekt. Gick hur bra som helst, Zigge är rätt försiktig och det är häftigt att se med tanke på att han är rätt stor själv. Vi fick korv och fika och hundarna var ute. Sen var det en trött Zigge som gick hem. : )

Snart dags att börja med middag och sen se om det är något mer som ska med imorgon. Plocka ihop lite kläder till en tjej som ska med. Allt N växer ur lägger jag i en kasse och så får lilla L dom, himla praktiskt.

Ha en skön lördag!

torsdag 10 november 2011

Förberedelser

När man är hemma med sjuka barn som inte kräver jätte mycket uppmärksamhet hela tiden hinner man lite annat också. A har ju haft 39 graders feber sen i torsdags förra veckan men igår var var hon nere på 38 så det kanske är påväg att vända, dock har hon åkt på någon jobbig hosta istället. Man får vara glad för det lilla!
Igår hann jag flytta in lite mer i klädkammaren och förbereda formar för gjutning.


Det är 2 plastlådor som det legat kräftor i som jag tänkte gjuta kastrullunderlägg av och som mönster har jag tapet. Den ena (vita) har jag på mina maschall och ljushållare. Den andra köpte jag till samma sak men när jag väl gjutit med det mönstret såg jag att det inte blev någe bra, få se om det gör sig bättre som plant underlag istället annars får jag ha det som inslagningspapper. Ni kanske känner igen det från paketet jag gjorde?


Jag klippte till tapeten i lagom storlek och limma fast dom i botten. Imorgon ska jag nog hinna med och gjuta dom för idag blir det lite körigt. Frukost, gå med Zigge, lämna N på dagis, hem till A och så träna på min orbitrek här hemma. Jobba lite hemma, lunch, hämta M i skolan 12.30, till jobbet, M tandläkaren, M piano, utvecklingssamtal med M, hämta N på dagis, middag. Jag tar gjutningen imorgon!


Lite bilder på mina små ljusstakar jag gjort! Söta va`?


onsdag 9 november 2011

Veckans recept

Här kommer ett nytt recept från ica kassen. Sambon, jag och M tyckte det var helt okej medans de mindre var väldigt skeptiska. A har blivit jätte kinkig med ny mat och tror att man ska förgifta henne eller något! N ser ju det och vill knappt smaka, sen var det ju gräs i maten. : )

Orientalisk kikärtsgryta med majs- och pumpabröd


Orientalisk kikärtsgryta med majs- och pumpabröd
Tillagningstid: Under 45 min
Portioner: 4

Ingredienser

400 g bladspenat
1 burk kokta kikärter (à 400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g fast potatis
2 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk spiskummin
2 msk olja
250 ml kokosmjölk
500 g krossade tomater
1/2 dl mango chutney
1 tsk salt
2 krm peppar

Majs- och pumpabröd
4 dl vetemjöl
2 dl polenta
40 g pumpakärnor
2 tsk bakpulver
0,8tsk salt
2 dl kallt vatten
olja till stekning

Gör så här

1.Tina spenaten om den är fryst.
2.Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i 2 cm stora tärningar.
3.Fräs lök, vitlök, ingefära och spiskummin i oljan ca 2 minuter i en gryta. Tillsätt potatis, kikärter, kokosmjölk, krossade tomater och mango chutney. Krydda med salt och peppar. Koka upp och låt koka under lock 15–20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk. Krama vätskan ur spenaten. Blanda ner i grytan mot slutet. Späd med vatten om den känns för tjock. Låt allt bli varmt.
4.Servera gärna kikärtsgrytan med nystekta majs- och pumpabröd.

Majs- och pumpabröd

1.Blanda vetemjöl, polenta, pumpakärnor, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt kallt vatten och rör samman till en smidig deg. Låt degen vila övertäckt ca 20 minuter i rumstemperatur.
2.Tryck ut men händerna till cm–tjocka runda, platta bröd, ca 8 cm i diameter. Stek bröden ca 5 minuter per sida i olja.

tisdag 8 november 2011

Klädkammare / Pysselvrå

Här kommer det bilder ifrån mitt projekt klädkammare vs pysselvrå. Fick ju en bruljant idé för ett tag sen och det var det här. Hyllor skulle upp rakt fram under snedtaket och varför inte sätta en skiva överst så man även kan sitta där och pyssla?! Sagt och gjort och nu håller jag på att så smått flytta in alla pysselsaker eller nästan i alla fall. Vissa saker har jag i verkstaden och där vet jag inte hur jag ska göra då jag har behov av vissa saker när jag gjuter. Men men det löser sig.



Det ser större ut än vad det är, skivan är 264 cm lång och sen är rummet kanske knappt 2 meter djupt med snedtak hela vägen. Men vi ryms där inne och tjejerna satte sig genast och rita där inne. För och nackdelar med detta då A börja gå igenom alla mina saker. Hm får sätta lådor med lås tror jag. Vissa saker vill jag inte att en snart 5 åring använder och klipper sönder. Pallarna har jag lånat från A´s skivbord och jag ska köpa egna hit in, plus lite mer lådor/plastbackar till pysslet som jag ska märka upp.


Lite pärlplattekonstverk som fick pryda bordet.


Saxar fick ligga i en plastlåda som jag skruvat upp på väggen för att frigöra bordet så mycket som möjligt. Den är från ikea och jag ska nog köpa deras lister dom har som man kan hänga fina burkar på.


Min fina trälåda jag fick i födelsedagspresent av min kusin. Är väl en sylåda men den får hålla ordning på mina stämplar. Gillar stämplar men är inte speciellt duktig på att använda dom men de är kul att ha!



Det ska rymmas i våran klädkammare!


Direkt till höger så har vi satt upp en klädstång där sånt som inte används så ofta kommer hänga och även sovsäckar hade jag tänkt hänga där. Den vinröda klänningen ska A ha på julafton. Om jag inte har helt fel så fick M den av min kompis K när hon var 6-7 år i födelsedagspresent och sen hade hon den på julen det året.

Ha en skön tisdag!

måndag 7 november 2011

Grattis min älskade sambo


Idag är det sambons fördelsedag och det ska vi fira lite lugnt med våra föräldrar ikväll. De får komma och äta middag och sen lite fika. Vi brukar samla alla på en gång, familj och vänner som känner sig manade att komma men eftersom A fortfarande har feber så blir det en lugn kväll med våra föräldrar bara.

Hoppas ni får en toppen vecka!

Ett litet tillägg:
Middagen blev avblåst då läkaren på VC misstänkte njurbäckeninflamation och skicka oss till sjukan med en remiss. Sambon åkte med A dit och nu är de påväg hem. Tyvärr så står vi på ruta ett igen då de inte hitta något fel. Så vi går hoppas febern går över snart!

söndag 6 november 2011

Trevlig söndag

Vill jag önska er alla.
Idag har vi blivit klara med inredningen i klädkammaren. Hyllor upp och en skiva över, samt en klädstång. Blev toppen. Jag har börjat flytta in lite smått, ni ska få se sen.

A har fortfarande feber runt 39 grader. Vad beror det på? Hon är inte snorig eller ont i halsen. Hon har börjat hosta lite sen igår. Får ringa VC imorgon och se vad de säger. Febern har ju suttit i sen i torsdags.

Nu är det dags att fixa middag och förresten tack för era kommentarer om lampan. : )

lördag 5 november 2011

Lite fix

Härlig lördag på er!
Här pågår lite fix i klädkammaren och A och hennes kompis sitter och syr, M stickar en halsduk, N är på kalas och sambon byter däck samt lite shopping. Nu har ni koll på läget. : )
Ang klädkammaren så är det mitt projekt som jag tror jag nämt tidigare. Det ska vara förvaring samt en liten vrå för......


Sen ska vi även bära lite stockar som ska sättas för där våra fönster har suttit förut. Så vi har lite smått att göra här och där. Nä, nu ska jag snart hämta en liten Tingeling, N är utklädd till henne.
Ha en toppen lördag!

fredag 4 november 2011

Grattis!

Grattis till mamma säger vi idag för det är hennes födelsedag.
Här kan ni även se det tredje ordet i tävlingen som jag hade för ett tag sen. Men ni kan också se att jag inte blev speciellt nöjd då översta bokstaven hamna för högt upp plus att det släppt på mitten i A:na. Gör om och gör rätt så mamma du ska få en egen inom en snar framtid denna behåller jag själv. : )



Födelsedagsbarnet!


Här har vi min lampa som jag fick upp idag. Den som jag gjorde själv med papperssnöre och tapetklister och en badboll. Hur kan ni se här. Elektrikern har ju varit här i två dagar nu och fixat lite som blivit kvar och det var bland annat takkontakten till denna lampa som hänger i trappen. Skulle vilja haft en större men då skulle man slå huvet i den när man går i trappen.

Hoppas ni får en toppen fredag!
Vi ska titta på M när hon har hoppkurs och sen fika hos mamma.