Hjärt tekaka. |
Tekaka
1½ dl fiberhavregryn
2½ dl vatten
½ tsk salt
50 g smör
½ dl ljus sirap
50 g jäst
2½ dl röd mjölk
7½ dl vetemjöl
Koka upp havregryn, vatten och salt i några minuter. Dra åt sidan och rör ner smör och sirap.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarmt och häll över jästen- rör sedan tills jästen lösts upp.
Kontrollera att havresmeten inte är varmare än fingervarmt och rör sedan ner den i mjölken.
Blanda i vetemjölet - smeten ska vara kladdig!
Klä en plåt med bakplåtspapper och sleva upp smeten i 5 cm klumpar. Platta till lite, strö lite mjöl över och låt jäsa 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda i ca 8-10 minuter tills kakorna fått fin färg.
Detta recept såg jag på någon blogg och spara ner. Nu kommer jag inte ihåg vem som ska ha äran för dessa godingar men jag tror de hette "Annas tekakor". Goda var dom i alla fall, så tack för tipset!
9 kommentarer:
Jag ska göra skivor på endast 15 mm, slipper armera...Man kan tydligen använda detta till allt, något dyrare men som sagt ingen armering behövs.
Så hungrig jag blev nu då, goa tekakor du bjuder på!
kram
Va 17, jag har ju skrivit en kommentar till dig men var har den tagit vägen??
Nä, det ligger liksom små strån av glasfiber i betongen, trodde de skulle sticka upp som hår men tydligen inte. Jag får se hur spektaklet slutar, om det går illa gör jag om det..
kramen igen
Goda tekakor !!! Måste testas. Saade är en av de stora idolerna här hemma :)
Tekakor är verkligen gott tycker jag, gör dem dock alldeles för sällan!! Tack för ett gott recept :))
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka
Ahhh, någon dag ska jag prova att baka igen!
Det där lät gott.
Gillar också svartvitt, blir en helt annan känsla i dom bilderna. Tidlösa på något sätt.
Nu, fortsätta hinka i mig kaffe=))
Hoppas att du har sköna dagar/Kram Hannis
Låter gott!
Jo... OM hon vill ha en häst, ja!!! Men vi bor inte så till, å så har jag å Mannen i mitt liv ingen kunskap om hästar ;) Medryttare, det är något hon ständigt letar på nätet... ;)
Är du hästmänniska? Jag tycker hästar är otroligt vackra, men är rädd för dem ;)
Kram / Maria
Oj vad länge sedan vi bakade tekakor här hemma men nu blev jag ju sugen, tack för inspirationen!
Sv: Ha ha ha, jag det var väldigt mycket mat den julen. Men vi är en matälskande familj med många duktiga kockar och kockerskor. Att det blev två skinkor var för att vi ville ha både kokt och rökt. Kokt är egentligen för mig det enda som gäller.
Kram! :)
Å det här receptet måste jag prova. Tack! /Linda
Skicka en kommentar