Fisksoppa
Ingredienser
- 400 g fiskfilé t ex sej eller lax
- 150 g purjolök
- 1 st gul lök
- Arla® Svenskt Smör
- 1 krm svartpeppar
- 800 g passerade tomater
- 1 dl vatten
- 2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 krm strösocker
- 1⁄2 tsk salt
- 1 dl hackad färsk dill
Gör så här:
Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker och salt. Strö dillen över.
Så härlig med solen som har hittat fram!
6 kommentarer:
Jag gillar det här med veckans recept!
Perfekt för mig=))
Kram Hannis
Fisksoppa är något av en favorit här! Mmmm! Ha det gott!
Gillar också fisksoppa! Här blev det dock ugnsbakad lax idag.
Kram Pernilla
Åh vad gott, det får vi testa.
Förstår att du blev vansinnig i förra inlägget. Ibland undrar man hur de tänker, men tyvärr triggade de väl varandra.
Tack för ännu ett trevligt samtal, nu ska jag väl försöka ta mig i kragen och lyckas somna innan mannen kommer hem ;) Kram Malin
Jag älskar fisk och även fisksoppa!
Hua jag läste tidigare inlägg, jag hade blivit tokig och gått bananas!!!
Kram Sandra
Tack för receptet!
Vilken bra idé med veckans recept. Det är så svårt att hitta på maträtter.
Trevlig kväll!
Kram Agneta
Skicka en kommentar