Kycklingsoppa med risoni
Ingredienser
250 g kycklingfiléer
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 1⁄2 msk vetemjöl
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 1⁄2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
pressad saft av 1⁄2 st lime
1 krm chilipulver
pressad saft av 1⁄2 st lime
1 krm chilipulver
1⁄2 tsk salt
1 liter vatten
3 msk konc kycklingfond
1 liter vatten
3 msk konc kycklingfond
1 dl risoni
1 dl Kelda® mellangrädde
1⁄2 dl färsk bladpersilja
1 dl Kelda® mellangrädde
1⁄2 dl färsk bladpersilja
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar. Bryn dem i
smör-&rapsolja i en gryta. Rör i mjöl och tomatpuré. Tillsätt pressad lime,
chili-peppar, salt, vatten, fond och risoni. Låt soppan koka ca 10 min. Rör i
grädde och persilja.
God enkel soppa som N gjorde en fin grönsakstallrik till!
3 kommentarer:
Tack för tipset Kia! Det låter gott och just soppor har jag en vana av att hamna i samma hjulspår som alltid. Så jag tar tacksamt emot detta tips. :)
Kram på dig♥
Aha!
Det där snor jag direkt.
Älskar soppor=))
Kram Hannis
jag älskar recepttips! Brukar faktiskt testa olika som jag ser i bloggar och blir alltid nöjd :) Så gott med andras smaker och inte bara sin egen vanliga kombo :)
kram och fin dag!
Skicka en kommentar