Kyckling och sötpotatis i röd curry
4-6 kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
4 cm skalad och riven ingefära
2 msk röd currypasta
2 stora sötpotatisar
1 spetskål
2 lime
½ dl sesamfrön
3-4 msk tamarisoja
1. Skär kycklingen i bitar och bryn dessa i olja i en gryta. Tillsätt curry, ingefära och kokosmjölk och låt detta puttra i ca 10 minuter.
2. Skala och tärna potatisen, lägg i grytan och låt puttra ytterligare 15 minuter tills potatisen är mjuk.
3. Skär spetskålen i strimlor och blanda ner i grytan, låt puttra i ytterligare 5 minuter.
4. Rosta sesamfröna hastigt i en torr varm stekpanna. Smaksätt grytan med pressad lime och soja och toppa med rostade sesamfrön.
Solen har varit framme hela dagen och lite pellissticklingar har fått komma i jorden.
4 kommentarer:
Nä kyckling är inte min grej men man kan ju byta ut...
Solen har visat sig här med, hoppas nu att det blir så fint väder som det är sagt till påskhelgen
Kram Sandra
Mmm det låter gott.Kyckling kan jag äta sju dagar i veckan. Kram Anette
Jag är galen i sötpotatis!
Vet du...min colapellis har dött!
Så jäkla besviken när jag insåg att den inte klarat vintern.
Eller rättare sagt att min blomvakt där jag övervintrar en del pellisar inte hade sett att den behövde extra vård, grrr!
Hoppas att du har en fin påsk framför dig!
Kram Hannis
Mmmm låter sååå gott. Ha en mysig o skön påsk. Kramisar Tina
Skicka en kommentar