Fisksoppa
600-800 g blandade fiskfiléer i bitar
200 g skalade räkor
1 purjolök strimlad
1 röd paprika
1 gul paprika
1 broccoli
1 paket sockerärtor
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1 burk kokosmjölk
2 kuvert saffran
salt och peppar
eventuellt 2 dl vitt vin
Fräs lök, paprika, broccolibuketter och sockerärtor. Tillsätt fisken i stora bitar. Fräs en stund. Häll över vatten, kokosmjölk och ev hälften av vinet (resten tillsätts när det är 5 minuter kvar av koktiden), fiskbuljongen, saffran, salt och peppar. Låt koka i 10-15 minuter. Lägg i räkorna, låt dom bli varma.
3 kommentarer:
Fisksoppa är riktigt gott!!
Sv: loppet var tufft, behöver mer muskler i armarna för upp och ner i stora containrar var ruskigt jobbigt!
Ha en fin vecka
Kram Sandra
Mmm det låter riktigt gott. Kram Anette
Supergott med fisksoppa! Här hemma har vi en favorit oxå, kram Suss
Skicka en kommentar