600 g torskfilé
900 g potatis
Tomatsallad:
4 tomater
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
1/2 ask krasse
Ärtsås:
250 g gröna ärter
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 lime
Gör så här:
- Tina fisken.
- Skala och koka potatisen.
- Tomatsallad: Skär tomaterna i stora tärningar. Blanda dem med olivolja, vinäger, salt och peppar. Klipp krassen och blanda ner den.
- Ärtsås: Koka ärter och pressad vitlök i mjölken med buljongtärningen några minuter.
- Mixa ärterna med mjölken till en slät sås med stavmixer. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
- Torsk: Stek torsken i smör i en stekpanna ca 4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera torsken med ärtsås, tomatsallad och potatis.
Ha en toppen vecka! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar