måndag 13 oktober 2014

Veckans recept

Stekt torsk med ärtsås och tomatsallad

600 g torskfilé
900 g potatis

Tomatsallad:
4 tomater
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
1/2 ask krasse

Ärtsås:
250 g gröna ärter
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 lime

Gör så här:

  1. Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Tomatsallad: Skär tomaterna i stora tärningar. Blanda dem med olivolja, vinäger, salt och peppar. Klipp krassen och blanda ner den.
  4. Ärtsås: Koka ärter och pressad vitlök i mjölken med buljongtärningen några minuter.
  5. Mixa ärterna med mjölken till en slät sås med stavmixer. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.
  6. Torsk: Stek torsken i smör i en stekpanna ca 4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera torsken med ärtsås, tomatsallad och potatis.
Ha en toppen vecka!

Inga kommentarer: