måndag 23 mars 2015

Veckans recept

Lammlasagne med kronärtskocka


Lasagne:
ca 500 g lammfärs
1 tsk olivolja
salt o peppar
1 tsk timjan
500g tomatsås (bolognese)
2 förp färska lasagneplattor
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g riven parmensan

Sallad:
390 g kronärtskocksbottnar
1 rödlök
65 g ruccola
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja

  1. Lasagne: Fräs färsen i olivoljan i sen stekpanna under omrörning. Krydda med salt, peppar och timjan. Häll upp i en kastrull och tillsätt tomatsås och låt sjuda några minuter.
  2. Koka lasagneplattorna mjuka några minuter i saltat vatten i omgångar och låt dem rinna av.
  3. Sallad: Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem i skivor. Skala och skiva löken tunt. Blanda det med ruccola, vinäger och olivolja.
  4. Lasagne: Koka mjölk och grädde.
  5. Varva lasagneplattorna med färssåsen på tallrikar. Mixa parmensanen i gräddmjölken och häll över och servera med salladen.
Ett nytt ica matkasse recept som gillades av oss vuxna. Fick det serverat efter en kväll i stallet. Mums!

2 kommentarer:

Hannis sa...

Det där lät väldigt, väldigt gott så det snor jag!

Kram Hannis

Villa Ell sa...

Lasagne är en av mina absoluta favoriträtter...
Mmmm så gott!

Visst kostar det med en pt men jag ville unna mig det och prioriterade bort annat :-)

Ha en fin kväll
Kram Sandra