Ja, jag har missat nu en två veckor eller så. Lite lov och annat som kommit i vägen. Men i helgen prova jag baka ett nytt recept som jag funderat på ett tag. Väldigt lätt och det är glutenfritt.
Morotskaka med citronfrosting
250 g morötter
4 ägg
3 dl socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk kanel
2 tsk fiberhusk
2 dl mandelmjöl
2 3/4 dl glutenfri mjölmix
2 3/4 dl rapsolja
Frosting:
35 g smör, rumsvarmt
200 g färskost, philadelphia
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 finrivet citronskal
- Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, fiberhusk, mandelmjöl och mjölmix. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt oljan och morötterna och rör ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x30 cm.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-32 min. Låt den svalna i formen. Skär den i rutor med en vass kniv innan du lägger på frosting.
- Frosting: Vispa smör och färskost luftigt med en elvisp. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och citronskal. Bred ut frontongen på kakan.
1 kommentar:
Som det kakmonster jag är så blev jag väldigt sugen nu förstås=))
Härligt att det gror!
Jag ska sätta det sista ikväll sen får det nog räcka för min del.
Så skön period nu med planterandet och vårkänslor!
Kram Hannis
Skicka en kommentar