Ny vecka nya möjligheter. Så vi börjar med ett nytt recept i kväll. Satt och kolla runt på ica.se och hitta det här. Får hoppas det blir bra.
Kalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad
Bild lånad från ica.se |
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1/2 kruka timjan
Salt o peppar
Kalvfärsbiffar
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 500 g kalvfärs
1/2 msk smör
Citronyoghurt
1 citron
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 225 °C och sätt in en ugnsplåt.
Potatis: Skölj och skär potatisarna i mindre bitar. Blanda dem med olivoljan och timjankvistarna. Krydda med salt och peppar.
Häll ut blandningen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 min,
Kalvfärsbiffar: Blanda ägg, ströbröd och mjölk med senap och kryddor. Låt svälla ca 2 min och blanda sedan ner färsen. Forma den till 8 biffar och bryn dem i smör i stekpanna. Låt biffarna sedan steka med på potatisplåten när det återstår 10 minuter av potatisens tid.
Citronyoghurt: Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda yoghurten med citronskalet och pressa i vitlöken. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera potatisen och biffarna med citronyoghurten och sallad.
5 kommentarer:
Nu blev jag ju hungrig!
Låter väldigt gott=))
Kram Hannis
Alltid kul med nya recept. Kramisar Tina
Säkert jättegott!
Kram/Maria
Mumsigt! Den där citronyoghurten låter som en höjdare till!!
Må så gott o tack för receptet!
Kram
Mumsigt! Den där citronyoghurten låter som en höjdare till!!
Må så gott o tack för receptet!
Kram
Skicka en kommentar