Ett nytt ica recept som gick hem hos hela familjen. Dock inga oliver i då någon hade ätit upp dom.
Grekisk färslimpa med fetayoghurt
Bild lånad från ica.se |
900 g potatis
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
140 g gröna oliver med pimiento
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk oregano
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
1. Sätt ugnen på 225°C och sätt i en plåt.
2. Skär potatisen i tjocka skivor och ringla över olja, salt och peppar. Häll ut den på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
3. Bland ströbröd med mjölk och låt svälla några minuter. Skala och hacka vitlök. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem.
4. Blanda färs med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen, vitlök, oliver, ägg och oregano. Blanda ordentligt och forma till två limpor. Lägg dem på potatisplåten och stek med de sista 20 minuterna.
5. Smula fetaost och blanda med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
1 kommentar:
Mmm, så gott det låter! Jag gillar att du delar med dig av goda mattips Kia. :)
Tack kära du för dina ständigt värmande och uppmuntrande ord hos mig. De ger kraft och betyder så mycket. Tack.♥
Sköt om dig och ha en fin måndag.
Kram Lotta
Skicka en kommentar