Italiensk kycklingpasta 4 port
Ingredienser 4 port
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle
250 g fryst bladspenat el 150 g färsk
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater, ca 50 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
Gör så här :
Koka pastan. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några minuter. Servera såsen med pastan.
7 kommentarer:
Oj det bara vattnas i munnen efter en rejäl pastatallrik men icke sa nicke det får vänta ett tag till för min del. Kan tänka mig att denna rätt smakade mumma i alla fall.
Har faktiskt inte hört talas om den filmen du var sugen på Nicewill, måste googla runt och kika lite...
Kram F
Åh nu blev jag hungrig redan :-)mums
Lät inge vidare det där med mossan o elden fy..
KRAM från mig!
Det där lät inte alls tokigt - mums!!
Ääääälskar spenat, och kyckling är både gott och snabbtillagat - perfekt!!
Stoooooor kraaaaaaaaaaaaaam aka
Jag sitter här i väntan på maten, ditt recept verkar toppen!
kram /Jag kan inte för mitt liv få ihop de där bokstäverna, ska göra ett försök till ikväll.../
Älskar kyckling i alla former! Blir en rätt i helgen med en fetaoströra till.
Vi har tagit en liten paus med Linas ett tag. Nu väntar jag på att ICA ska starta någongång!
Kram Helena
Låter riktigt gott!
Skicka en kommentar