Pasta med höstsås
Foto: Tasteline 4 portioner
Ca 30 minuter
Du behöver:
400 gram Spagetti
1 palsternacka
1 morot
1/2 zucchini
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpurè
1 dl röda linser
500 gram krossade tomater
6 dl vatten
1 tsk salt
1 msk grönsaksbuljong, gärna ekologiskt pulver
0,5 tsk svartpeppar
Tillbehör
1 dl riven parmesanost 2 msk hackad persilja
Gör så här:
1. Koka spagetti enligt anvisning på paketet.
2. Skala 1 morot, 1 palsternacka, 1 rödlök och 2 vitlöksklyftor och dela i mindre bitar. Dela även zucchinin i lite mindre bitar och lägg sedan alltsammans i en matberedare. Mixa till ett smul. (Har du ingen matberedare går det bra att riva grönsakerna på ett rivjärn.) Fräs sedan grönsakerna i 1 msk olja i en varm panna.
3. Tillsätt 1 paket krossade tomater, 1 msk tomatpuré, 1 msk buljong, 1 tsk örtblandning, 1 dl linser och 5 dl vatten. Salta och peppra efter smak. Vill du ha lite mer sting kan du tillsätta lite sambal eller chilipulver.
Blanda runt ordentligt och låt såsen stå och småputtra på låg värme. Rör om då och då tills linserna är klara, späd eventuellt med 1 dl vatten till om det behövs. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.
4. Servera såsen till nykokt spagetti och toppa med lite riven parmesanost.
2 kommentarer:
Sv: hi hi!
Men du, vicka supersöta grodor! Jag dööör! :)
kramkram
:)
Höstsås låter gott. Ska testas!
Skicka en kommentar