Nudlar med skinka och bambuskott
4 port äggnudlar
1 grön paprika
1/2 purjolök
227 g bambuskott
1 msk riven färsk ingefära
1 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
1/2 dl vatten
ca 500 g strimlad färsk skinka
Gör så här:
- Sätt på en kastrull vatten till nudlarna.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva purjolöken. Låt bambuskotten rinna av. Skala och riv ingefäran.
- Blanda sweet chili, soja, ingefära och vatten.
- Stek köttet i oljan i en stekpanna på hög värme tills det fått fin färg. Salta och peppra.
- Sänk värmen och blanda ner paprika och purjolök, låt det fräsa någon minut. Vänd ner bambuskott och sweet chiliblandningen. Låt allt bli varmt.
- Koka nudlarna enligt anvisningen. Servera.
Bild lånad från ica. |
5 kommentarer:
Tackar för middagstips! Häftiga bilder i förra inlägget. Kram Suss
Perfekt med dina recept tycker jag!
Det där lät gott=))
Kram och en bra start på veckan//Hannis
Nom, enkla och bra recept är alltid så tacksamt! Hoppas att du har en skön start på veckan! Kram
Vad gott. Jag har redan kopierat det. Tack! Kram Anette
Jättebra med dessa middagstips :) :) Låter jättegott!!
Kramar aka
Skicka en kommentar