Köttbullar med gräddsås och gurka
900 g potatis
Gurka
1 citron, 3 msk pressad citronsaft
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 gurka
1 kruka persilja
Köttbullar
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1 tsk timjan
skalet från 1 citron
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl köttbuljong
- Koka potatisen.
- Gurka: Riv skalet från citronen och pressa ur saften (spara skalet till köttbullarna). Blanda en lag av citronsaft, socker, salt och peppar. Rör tills sockret löst sig.
- Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Hacka persiljan och blanda ner den och gurkan i lagen.
- Köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och peppar i en bunke. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
- Blanda färs, timjan och citronskal i ströbrödsblandningen.
- Forma köttbullar av smeten. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över köttbullarna på en tallrik.
- Blanda majsstärkelsen med grädden och häll den och buljongen i pannan. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt allt sjuda några minuter.
- Servera köttbullarna med såsen, potatisen och gurkan.
bild från ica.se |
2 kommentarer:
Gott! Köttbullar gör jag bara till jul och påsk... Annars blir det typ pannbiff ;)
Kram och ha en fin ny vecka!
/Maria
Mmmm det där både låter och ser gott ut. Kram Anette
Skicka en kommentar