Ny vecka nya maträtter...
Stekt spätta med gräslöktzatziki
800 g rödspätta
900 g potatis
1/2 purjo
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
20 g färsk gräslök
2 dl matyoghurt
Tina fisken.
Skala och koka potatisen. Ansa och skär purjon i bitar. Låt den koka med potatisen de sista minuterna av koktiden.
Gräslöktzataziki: Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan. Pressa vitlöksklyftan. Hacka gräslöken.
Blanda yoghurten med gurka, vitlök och gräslök. Smaka av med salt o peppar.
Rödspätta: Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i mjöl. Stek den i smör i stekpannan i 3-4 minuter på varje sida.
Servera rödspättan med potatis, purjo, tzatziki och gärna en citron.
Bild lånad från ica.se |
4 kommentarer:
Å, det lät gott! Tack för recept!
Ha en ny fin vecka!
Kram/Maria
Fisk ja!
Massor av sånt gillar jag.
Kram Hannis
Tackar för middagstips! Så fin och rolig hon är er Smilla. Kram Suss
ja tack till fisk! Jag älskar fisk
Kram och ha en fin vecka
Sandra
Skicka en kommentar