Hitta ett himla gott recept i en tidning. Blev lite ändring i det då jag inte hade någon purjo utan tog röd lök. Sen så skippa vi bläckfisken/musslorna. Vi åt grytan med ris.
Krämig fiskgryta
500 g grytbitar av fisk (lax)
8-12 små bläckfiskar el musslor
2 dl vitt matlagningsvin
150 g skalade räkor
2-3 kvistar färsk timjan
Sås:
2 morötter
1 palsternacka
1 bit purjo
1 msk fiskfond
1 msk tomatpure
3 dl vispgrädde
1. Börja med såsen: Finstrimla morötter, palsternacka och purjo. Fräs morötter och palsternacka i olja i en kastrull några minuter. Tillsätt purjon och fräs någon minut. Häll i fond och tomatpure och fräs snabbt under omrörning någon minut. Tillsätt grädden och sjud såsen ca 3 minuter.
2. Koka upp vinet i en låg panna. Lägg i fisken och koka under lock ca 3 minuter. Lägg i bläckfisken/musslorna. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll över såsen och blanda försiktigt. Sätt på lock och koka ca 3 minuter. Strö över räkorna. Garnera med timjan.
2 kommentarer:
Tack för inspiration och tips!
Vad mysigt ni hade det i helgen, med ridning! Förstår att mannen var lite nervös... Jag tycker nog att gästar är lite läskiga... men väldigt fina!
Kram och ha en fin lill-lördag!
/Maria
Så kul att ni provridit hela familjen!
Skrattade gott åt din man, det där med att galoppera över ängar får nog vänta=))
Och tack för receptet!
Har som vanligt stor torka på inspirationsfronten när det gäller mat.
Kram Hannis
Skicka en kommentar