Sojakyckling med blomkål
bild lånad från ica. |
4 port ris
2 msk sesamfrön
1/2 blomkål
1/2 gurka
1 msk olja
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1 msk strösocker
1/2 msk majsstärkelse
4 kycklingfilé
1. Koka riset enligt anvisning.
2. Rosta sesamfröna gyllenbruna i en torr och het stekpanna.
3. Skär blomkålen i tunna skivor. Dela gurkan på längden och skiva tunt. Blanda blomkål, gurka, olja och sesamfrön. Krydda med salt och peppar.
4. Blanda soja, vatten, socker och majsstärkelse. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden.
5. Stek dem i olja i sen stekpanna ca 8 min. Krydda med salt och peppar. Häll över sojablandningen och låt puttra ca 2 min.
6. Servera kycklingen med ris och blomkålssallad.
Ha en toppen vecka!
1 kommentar:
Mmm, låter gott. Men med tanke på att det bara är jag som tycker om blomkål här hemma så får jag kanske byta ut det mot en annan grönsak. ;)
Ha en fin start på veckan Kia.♥
Kram Lotta
Skicka en kommentar