Nu när hösten kommit med sin lite kyligare klara luft passar väl en gryta bra!
Stifado
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
800 g grytbitar av nöt
400 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk socker
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
1 krm mald nejlika
- Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken.
- Bryn grytbitarna i olja, tillsätt lök och vitlök och fräs med en stund. Häll krossade tomater och vatten så att det täcker köttet. Tillsätt därefter övriga ingredienser. Koka upp och skumma av. Koka i 1-2 timmar (beroende på köttets kvalitet).
- Servera med kokt potatis eller ris.
5 kommentarer:
Mustig höstgryta, så gott!
Härlig bild!
Kram/Maria
Älskar gryta!
Och just höst och vinter. Dofterna som blir när den står och kokar länge.
Nu blev jag hungrig!
Kram Hannis
Alltså en varm, mustig gryta är bara bäst under hösten. Kramisar Tina
Ja, nu står verkligen grytornas tid för dörren. Gott och mysigt att samlas kring grytan. :)
Kram på dig♥
mmmmmm så gott!
Kram Sandra
Skicka en kommentar