måndag 22 februari 2016

Veckans recept

Torsk med rökt laxbrandade

Bild lånad från ica.se

Laxbrandade:
900 g fast potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
100 g skivad kallrökt lax
1 citron
20 g färsk dill

Torsk:
4 port torskfilé
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 fiskbuljong tärning

  1. Tina torsken.
  2. Laxbrandade: Skala och koka potatisen.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Häll av vattnet från potatisen och låt den ånga av lite grann.
  5. Fräs lök och vitlök mjuk i olivolja i en vid kastrull.
  6. Tillsätt sedan potatisen. Rör med en slev till en grov puré. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner grovskivad lax.
  7. Riv skalet fint av halva citronen. Hacka dillen, rör ner den och citronskalet i potatisen. Smaka av med citronsaft. 
  8. Torsk: Stek torsken på båda sidorna i smör i stekpannan tills den fått fin färg. Blanda grädde och mjölk med majsstärkelse. Sänk värmen och tillsätt gräddblandningen och buljongtärningen. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
En rätt från icakassen som jag var skeptiskt till men som var jätte god!


Inga kommentarer: