måndag 8 februari 2016

Veckans recept

Kyckling med jordnötssås och salladsärtor

Jordnötssås:
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk olja
2 tsk curry
165 ml kokosmjölk
1 tsk sambal
2 msk soja
1 tsk socker
2 dl jordnötter
1 dl vatten

4 port ris
4 kycklingfiléer
150 g salladsärter
1/2 rödlök
1 cosmopolitansallad

  1. Jordnötssås: Skala o skiva lök och vitlök. Skala och riv ingefäran.
  2. Fräs lök och vitlök någon minut i oljan i en kastrull. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon minut. Blanda ner kokosmjölk, ingefära, sambal, soja, socker och jordnötter. Låt koka ca 5 minuter och mixa sedan till en grov kräm. Späd med vattnet till en såsig konsistens.
  3. Koka riset.
  4. Skiva kycklingen och stek i olja. Salta och peppra och vänd ner den i den varma jordnötssåsen och låt sjuda någon minut.
  5. Koka upp saltat vatten och koka salladsärterna ca 2 minuter. Skiva och skiva löken. Bryt salladen i bitar.
  6. Servera kycklingen med ris och salladen.
Bild lånad från ica.se



1 kommentar:

Hemma på Sjuan sa...

Så gott det ser ut. Jordnötssås är ju så smarrigt. Kram