Filmen Modig var bra, rolig och lite läskig i slutet. N ville gå hem då. : ) Helt klart värd att se!
Nu ska ni få veckans recept som M laga till oss i måndags (bra när barnen börjar bli stora).
Bild lånad från nätet. |
Ugnsbakad lax med kantarellsås
600 g laxfilé
1 msk olivolja
Salt & vitpeppar
Kantarellsås
150 g frysta kantareller
½ rödlök
10 cm purjolök
1 msk smör
2 dl grädde
1 fiskbuljongstärning
Salt & vitpeppar
Tillbehör
Hackad gräslök
1 kruka sallad
250 g cocktailtomater
1. Börja med att tina de frysta kantarellerna i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en smord och ugnsfast form och ringla på olivolja. Salta och peppra.
2. Ugnsbaka laxen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Skala och hacka rödlök och strimla purjolök. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och purjolök. Tillsätt kantareller.
3. Häll i grädde och smula i buljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Lägg den färdiga laxen på ett stort fat och häll kantarellsåsen över.
4. Toppa med hackad gräslök och servera med sallad och tomater.
Detta var supergott! Vi tog blandsvamp istället för kantareller och så blanda vi ner gräslöken i såsen.
Smaklig måltid!
4 kommentarer:
Mums! både lax och kantareller är ju väldigt gott men jag tror aldrig jag kombinerat de ihop någon gång - det ska testas ;) och lyx med en ny kock i huset!
kram Ullis
Det där lät gott. Vi äter ganska ofta lax så det är bra med lite nya recept.
Jajjemen, jag ska se den filmen:))
Ett recept heeeeeeeelt i min smak så tack för det:))))
Kraaaaaaaaaaaam aka
Åh, det där lät inte fel, perfekt nu när svampförrådet fylldes på lite i veckan.
Hoppas du får en riktigt trevlig helg, Kram Malin
Skicka en kommentar