Gräddig korvsoppa med rotfrukter
500g falukorv med hög kötthalt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 palsternackor
1 morot
2 msk smör
1 msk tomatpure
6 dl vatten
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt & svartpeppar
½ dl hackad färsk persilja
1. Skär korv och rotfrukter i små tärningar.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv, lök och rotfrukter några minuter. Häll över i en kastrull.
4. Tillsätt tomatpuré, vatten, grädde och en buljongtärning. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i 15 minuter.
5. Strö på persilja och servera.
En god soppa som passar perfekt en fin höstdag eller sen i vinter efter en dag ute i snön.
9 kommentarer:
lät väldigt gott har redan skrivit ut receptet
Det ska provas i veckan
Ha en skön dag
Korvsoppa har jag aldrig hört talas om! Det verkar spännande! Ha en riktigt bra tisdsag!
Det lät inte alls dumt...jag gillar soppor !
Kraaam
Jag åt soppa ikväll men jag äter nästan aldrig korv. Har lite svårt för det..
kram
Gott med soppan!! En påminnelse till mig själv att tillaga det oftare :)
Slitit med veden, men gott att ha den inför vintern. Jag vill elda hela tiden, men sambon är så varm så vi strider om det där...
Hoppas din dag varit bra!
Kramar Bella
Hejsan!
Det var länge sedan jag åt korvsoppa....! Min mamma gjorde ofta det när jag var liten, men jag var inte så förtjust i det då... Kanske idag!
Ja, det tar tid att göra lapptäcken...men de är ju så vackra!
Ha det bra!
Kram Sari
mmm låter fantastsikt gott! kram emelie och elin
Mums vad gott den ska provas kram Diana
Den måste absolut testas. Mannen är galen i korvsoppa, men jag är inte lika förtjust i hans favoritvariant ;)
Denna lät betydligt godare.
Hoppas ni får en mysig Onsdag, Kram Malin
Skicka en kommentar