måndag 29 februari 2016

Veckans recept

Var på tjejmiddag för någon helg sen och bjöds på denna goda gryta. Orginal receptet hade en citron i men en var allergisk så den skippades och det var inget som saknades tyckte jag.


Krämig fisk- och skaldjursgryta

1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk fiskfond
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
300 g lax
300 g torsk
1 fänkål
4 morötter
200 g musslor
100 g skalade räkor
dill

Strimla purjon och fräs i en gryta. Pressa i vitlök.
Häll i vatten, fond, vin och grädde.
Skär fisken i bitar och låt puttra i ett par minuter.
Skär fänkålen tunt och morötterna i tunna strimlor.
Lägg i grönsakerna och låt dem bli mjuka.
Lägg i musslor och lägg locket på tills musslorna öppnar sig.
Eller koka dom för sig och lägg i sen, vilket vi gjorde.
Strö över räkor och hackad dill.
Smaka av med salt och peppar.

1 kommentar:

Mycket annat & lite betong sa...

Tack!
Önskar er ett härligt sportlov!

Kram Agneta