Krämig fisk- och skaldjursgryta
1 purjolök2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk fiskfond
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
300 g lax
300 g torsk
1 fänkål
4 morötter
200 g musslor
100 g skalade räkor
dill
Strimla purjon och fräs i en gryta. Pressa i vitlök.
Häll i vatten, fond, vin och grädde.
Skär fisken i bitar och låt puttra i ett par minuter.
Skär fänkålen tunt och morötterna i tunna strimlor.
Lägg i grönsakerna och låt dem bli mjuka.
Lägg i musslor och lägg locket på tills musslorna öppnar sig.
Eller koka dom för sig och lägg i sen, vilket vi gjorde.
Strö över räkor och hackad dill.
Smaka av med salt och peppar.
1 kommentar:
Tack!
Önskar er ett härligt sportlov!
Kram Agneta
Skicka en kommentar