Helstekt fläskkarré med rucolabulgur
700-800 g benfri karré
Salt & svartpeppar
1 msk olivolja
1 msk torkade blandade örter
1 msk ketjap manis
1 vitlöksklyfta
Rucolabulgur
2 dl bulgur
70 g rucolasallad
50 g parmesanost
½ citron
2 msk olivolja
Salt & peppar
250 g cocktailtomater
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kotletten på en ugnsfast plåt och salta och peppra.
Blanda olivolja, blandade örter och ketjap manis. Skala och finhacka vitlöken och blanda ner. Gnid in örtblandningen i köttet och ugnsbaka i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Mixa rucola med parmensanosten och vänd ner i bulgurn. Riv skalet från citronen och pressa i saften.
Tillsätt olivolja och smaka av med salt och peppar. Skölj och dela cocktailtomaterna och vänd ner dem i salladen.
Servera fläskkarrén med rucolasalladen.
5 kommentarer:
Mmm ser jättegott ut, tack för recept kram
Ååååh, så gott det ser ut! Stek får att mina tankar att gå till min älskade mormor, hon lagade den absolut bästa steken jag ätit :)
Hoppas din dag varit bra!
Kramar Bella
Låter väldigt gott!
Men jag har så rackarns svårt för bulgur.
Det har blivit någon fixidé tror jag.
Det kan man ju byta ut mot något annat gott=))
Kram Hannis
Mmmmm!!
Ruccola bulgur lät väldigt gott - alltid roligt att piffa till bulguren med lök eller annat gott, den är lite tråkig annars tycker jag :)
Kram Ullis
Skicka en kommentar