Glasstårta med chokladhack.
Botten:
100 g smör
250 g digestivekex
Fyllning:
4 äggulor
1 dl florsocker
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad hackad
Gör så här:
- Botten. Smält smöret och rör ihop det med smulade digestivekex. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar botten.
- Fyllning. Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden i en annan skål och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner chokladen i smeten. Bred ut fyllningen på smulbotten.
- Låt tårtan stå i frysen i ett par timmar.
- Garnering. Ta fram tårtan ca 15 min innan servering. Strö över hackad choklad.
4 kommentarer:
Den där lät väldigt god!
Jag har ju bestämt mig för att bli lite mera jul i år så nog har jag börjat panera, men bara lite=))
Kram Hannis
Mums, så riktigt smarrig ut. Japp här planeras det för fullt, avskyr att stressa därför börjar jag i tid o kan mysa desto mer under december. Kramisar Tina
Bara 6 veckor kvar? Det är svårt att tro när det fortfarande är så varmt. Men en julklapp har jag faktiskt köpt.
Kram Agneta
Mums så himla gott det där ser ut, det vill jag testa!!! Vaaa, bara 6 veckor?? My god, känner på mig att jag inte kommer hinna ett smack inför denna jul, har dessutom tentor att fixa, puh!!
Många helgkramar aka
Skicka en kommentar