söndag 27 april 2014

Veckans recept

Fisksoppa

600-800 g blandade fiskfiléer i bitar
200 g skalade räkor
1 purjolök strimlad
1 röd paprika
1 gul paprika
1 broccoli
1 paket sockerärtor
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1 burk kokosmjölk
2 kuvert saffran
salt och peppar
eventuellt 2 dl vitt vin

Fräs lök, paprika, broccolibuketter och sockerärtor. Tillsätt fisken i stora bitar. Fräs en stund. Häll över vatten, kokosmjölk och ev hälften av vinet (resten tillsätts när det är 5 minuter kvar av koktiden), fiskbuljongen, saffran, salt och peppar. Låt koka i 10-15 minuter. Lägg i räkorna, låt dom bli varma.


 

3 kommentarer:

Villa Ell sa...

Fisksoppa är riktigt gott!!
Sv: loppet var tufft, behöver mer muskler i armarna för upp och ner i stora containrar var ruskigt jobbigt!
Ha en fin vecka
Kram Sandra

anettan sa...

Mmm det låter riktigt gott. Kram Anette

Hemma på Sjuan sa...

Supergott med fisksoppa! Här hemma har vi en favorit oxå, kram Suss