söndag 25 oktober 2015

En ny värld!

I lördags morse gick jag upp klockan 5 och en stund senare resten av familjen. 6:20 hade vi packat in 3 kaniner och en hund i husbilen och började rulla mot Tierp. Vi skulle på vår första kaninutställning.


Klockan 9 skulle alla kaniner vara på plats i sina utställningsburar som man blivit tilldelad.
Över 400 kaniner var på plats i alla storlekar och sorter.
6 domare satt uppe på en scen med var sitt bord. Det fanns bärare som gick fram och tillbaka med kaninerna så vi själva behövde inte göra någonting. Gå runt och titta, fika lite, handla hos utställare och bara ta det lugnt. Mannen var iväg och spåra med Smillla under tiden.


Bianca verka inte tycka buren var så kul.
Madelina däremot sträckte ut sig och tog det lugnt. A´s lilla Brago har ingen stamtavla så han fick inte vara med i den vanliga utställningen. Men de hade en keldjursutställning som alla kaniner får vara med i oavsett stamtavla eller inte, blandras mm.
Där fick han bra betyg och kamma hem en pokal.


N ville också vara med där och eftersom Madelina redan varit uppe hos domaren så kunde hon gå bort till keldjursutställningen och det blev en pokal för henne med. 
Två nöjda tjejer!


Sen blev det Biancas tur och det blev spännande!
Hon blev rädd och sprattla till, hoppa ner från bordet och bak mot det svarta draperiet som hänger bakom och ner där bakom scenen. Jag och A stod och såg hur hon försvann och tänkte att jaha det var den kaninen....
Bianca sprang bakom scenen och bort till en hörna där de fick tag i henne. Puh!
Sen höll domaren lite extra i henne och efter var hon lite lätt stressad, stackarn.


Efter en lång dag i Tierp drog vi oss mot Strömsholm till M.
Där fick vi låna en tom hästbox som kaninerna skulle få bo i. En stor gallerbur och kompostgaller hade vi med som vi satte ihop till 3 rymliga burar. M la in spån och halm till dom och de stor trivdes att skutta runt där efter att ha suttit i en liten utställningsbur hela dagen.

Hoppas ni har haft en bra helg!


3 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Tänk vad mycket spännande som kan följa på ett beslut att skaffa kaniner. :) Vad roligt med kaninutställning. Hela upplevelsen och vilken härlig bonus att det blev fina priser också. Det är verkligen mysigt med djur. Mycket jobb också såklart men framförallt så mycket kärlek. :)

Tack snälla rara du för dina omtänksamma ord hos mig. Du är en pärla Kia.♥

Kram Lotta

Hannis sa...

Hehe, kan tänka mig att det går undan om en kanin bestämmer sig för att fly!
Tur att det gick bra, kul med priser också.
Kram Hannis

Villa Ell sa...

hehe ja det hade inte varit roligt att jaga kanin ;-)
låter som en trevlig helg ni haft... grattis till pokalerna

Kram Sandra