tisdag 8 december 2015

R.I.P

Helgen började himla bra med trevlig tur till Köpenhamn men slutade sämre.
 
 
På tåget hem prata jag med M som inte kunde följa med då hon hade stalltjänst på skolan både fredag och lördag. Hon var klar i skolan och skulle till Laki och ta hand om honom, rida lite.
Vid 22-tiden ringer M och då har vi precis lämnat av svärfar som hämtat oss vid tåget.
Laki hade kolik-känningar och M var med honom i stallet. Hon som har stallet hade kollat på honom också. De hade kontaktat en veterinär som skulle komma. M ska höra av sig när hon vet mer.
Halv ett på natten pratar jag med M och då har veterinären åkt. Laki har fått smärtlindring och lugnande som han inte svara på ordentligt. M har fått dirrektiv att gå med honom 1 gång i timmen á 15-20 minuter i 3-4 timmar framåt.
Själv i stallet mitt i natten gör hon som de sagt. Men han blir inte bättre och vid 3-4 tiden går M med Laki till Strömsholmskliniken. Vet inte hur långt det är men M cyklar till stallet från skolan på 10-15 min i snabb takt. Så det tog väl en stund.....
Klockan 5 pratar jag med M igen och då är Laki på kliniken och M ska få gå och sova. De ska höra av sig vad som händer. Blir han inte bättre har ägarna bestämt att avliva honom.
Tyvärr så blev han inte det och innan lunch ringer de M och säger att det är dags.
 
En tuff natt för en nybliven 17-åring att klara på egen hand!
Men M gjorde allt som hon kunde och gjorde det bra.
De fick en alltför kort tid tillsammans!
 
R.I. P Laki

1 kommentar:

Hannis sa...

Ojoj, känner så för M.
Vilken förlust!
Men hon gjorde verkligen allt hon kunde och på ett bra sätt.
Kram Hannis