söndag 22 juni 2014

Midsommarhelg

 På midsommarafton packa vi båten och kasta loss. Tog oss till bästa A´s landställe. Vädret kunde ju varit varmare men man ska inte klaga det regna inte.

 
När vi flyttat undan deras båt så vi fick plats med våran, störst går först är det väl, så kröp vi in i stugans lilla kök och intog sillunch med västerbottenpaj och smörgåstårta. Sen fick A´s man åka bort och hämta hennes mamma och sen kom även hennes bror med familj ut till ön.
 

 
N fick en lekkompis och de roa sig med att skjuta iväg ett flygplan som jag fick hämta i trädet.

 
Vi somna tryggt i båten till grannens musik och allsång. Midsommardagen så gjorde vi oss klara och sen segla vi vidare på förmiddagen. Solen sken men tyvärr ingen större värme.


 
La till för lunch den obligatoriska pannkakan. Gott i vanliga fall men ännu godare till havs. Hitta en strand en bit bort där N fick till en liten barkbåt. Efter att mannen fått sova middag så segla vi vidare.


 
Sjön suger stämmer rätt bra. Man blir trött av att ha vind och vatten omkring sig och en massa frisk luft!

 
Nu när storasyster inte var med kan man passa på att låna hennes koj!!
Innan det här när vi skulle lägga till för natthamn så hitta vi ett bra ställe. Mannen kasta ankar och jag hoppa iland. Men så ville vi dra båten lite i sidled så den låg bättre för vinden. Mannen tog en lång tamp och skulle dra dit båten och jag skulle spänna upp ankarlinan. Sagt och gjort. När mannen börjar dra båten så fick jag skynda mig att hala in ankarlina och då släpper ankaret. Jag får order om att sätta igång motorn och samtidigt får vi lite grundkänning. Mycket nu med att försöka få bort båten från grund och samtidigt få upp ankaret medans mannen står på land och inte kan göra annat än titta på. Båten vill inte röra sig?? Jag blev varse om att knappen ska inte tryckas in när backen ska i som på gamla båten för det är friläget, inte undra på att den inte vill röra sig. Jag behöll lugnet och fick ut båten och kunde köra in till mannen som stod där på berget. Kan säga att jag inte kört båten förut men alltid lär man sig nått nytt. :) Vi gjorde ett nytt försök och nu fäste ankaret.

 
Söndag och N segla hem oss i ömsom sol och regn.
Hoppas ni har haft en bra midsommar!

4 kommentarer:

Hannis sa...

Härligt ändå trots vädret som inte var det bästa.
Skönt med avkoppling på sjön=))

Kram Hannis

Villa Ell sa...


Skönt att ni slapp regnet på midsommar... Om jag inte varit så attans
Båträdd så hade jag tyckt det varit mysigt att fira på en ö!
Tur att det inte var jag som stod själv där i din situation, jag hade nog hoppat i....

Kram
Sandra

Bella sa...

Härligt med sol på midsommar, men mindre kul när ankaret släpper, vi har varit med om det också och det som du säger behålla lugnet och göra saker man inte gjort innan, skönt att det gick bra trots allt och det er ut som ni fick en go midsommar!

Kramar Bella

A House With A View sa...

Det låter ju helt underbart!! Och viktigare än vädret är ju sällskapet :) Vad roligt för barnen att få vara med er i båten, ger minnen för livet :)

Många kramar aka