söndag 13 juli 2014

Hem ljuva hem.

Borta bra men hemma bäst, så tycker väl de flesta.
Nu är vi hemma får 2 veckor i finska skogarna. De 2 äldsta tjejerna åkte en vecka innan med farmor och farfar så kom vi efter.
 
 
Stugan med utsikt över sjön och utedasset nära till hands. För el och vatten lyser med sin frånvaro här. Så morgondopp i sjön varje morgon är min grej och oftast får jag sällskap av A. 15 grader hade vi nästan varje dag förutom de sista dagarna då värmen börja komma. Men men vad gör man om det inte finns dusch?? Mannen kom i vattnet först efter en varm bastu. 
Lite kvällsfiske blev det och även på dagen då mannen tog med sina tjejer till en annan sjö och fiska o bada. Frun, jag stanna kvar och jobba på åkern.


 
De kan hålla sams vissa stunder och lika snabbt passar det inte. :) Men oftast har de himla roligt! 
 
Mitt projekt för den här sommaren. Tyvärr ingen innan bild men förut såg man inte huset bakom björkarna. Det gör väl inte ni heller nu men på höger sida så ser man något vitt bakom björkarna och det är huset på gården. Mannens mammas föräldragård och där hon växte upp. Stugan vi brukar bo i ligger 1 km förbi i skogen. Det jag har gjort på den här plätten är operation hitta granar. Planterade granar som behövdes befrias från sly. 5 arbetsdagar körde jag och då börja jag på ett annat ställe först som jag inte blev klar med förra året. Så jag har huggit med en typ machete och klippt med en grov grensax, blivit överansträngd i båda armbågarna och höger hand. Domna på nätterna men men nu har det gått över och jag blev nästan klar bara en liten liten dunge kvar i ena hörnet. Nästa sommar blir det nästa granar som ska räddas. :)
 
Hoppas ni har en bra sommar!!

1 kommentar:

Postadress Torslanda sa...

Det ser riktigt, riktigt härligt och avkopplade ut där uppe - även om det varit en del jobb med slyn :)
Underbar semester låter det som!