tisdag 22 juli 2014

Paddling

Våran planerade paddling blev av i helgen. Något som vi tänkt på i flera år men som mycket annat så kommer man inte till skott så nu boka vi en helg. Vi hade planerat att ta oss från A till B men vi ändra det till dagsturer istället. Så torsdag kväll tog vi segelbåten med kajakerna på släp ut till en ö och la till.
 

 
En liten vik bredvid båten som kajakerna kunde ligga tryggt.

 
2 dubbla kajaker hade vi hyrt. Den orange hade stor packlucka i mitten som N fick sitta i. Några av er har tyckt att det verkar läskigt och rädd för att välta men jag kan säga att det ska mycket till om man ska välta med dom här! De är som pråmar. :)

 
Tjejerna går gärna på upptäcksfärd på klipporna, kollar in skumma berg som ser ut att ha mystiska dörrar, samlar in pinnar och andra saker och gör konstverk av. Påhittiga.

 
På fredagen kom vi iväg efter lunch. M och A paddla i den gröna och N fick åka med oss. Vi tog oss en liten nätt tur på 1,5 mil. Inte riktigt planerat att det skulle bli så långt men vi navigera lite fel. Men det gick bra och vi hade vinden i ryggen tillbaka till båten där det blev middag och fredagsmys med film i förpiken.


 
Lördag tog vi med oss lunch och stormkök. Paddla nu åt andra hållet och in i små vikar. Fördelen med kajak att man kan ta sig fram i stort sett överallt.

 
Vi paddla förbi en ö med sällskapssjuka får som stod och bräkte. Vi svara och då kom de ner till vattnet och hälsa.


 
Hitta en fin vik i lä med kala plana klippor. N hoppa runt och A byggde med stenar. Hon la upp en stor ruta så vi kunde spela 4 i rad.


 
När det var dags att lämna efter lunch flytta vi om lite och N paddla med pappa och tjejerna fick komma till mig. A fick då ta plats i luckan och kunde då passa på att vila emellanåt. 9,7 km blev lördagens runda.

 
Sista kvällen bjöd på en vacker solnedgång!
 
På söndagen tog vi båten tillbaka efter frukost och la till hemma. Hoppa ner i kajakerna och paddla tillbaka kajakerna dit vi hyrt dom, en sträcka på 8,5 km. Tjejerna var lite trötta då. Dels känns det i axlarna och dels var det väl att de ville hem. Men jag hade lovat glass i glassbaren innan vi promenera hem. :) När vi kom hem hade våra inneboende fixat middag!
 
En fantastisk helg som jag gärna gör igen!

3 kommentarer:

anettan sa...

Det både låter och ser hur mysigt ut som helst. Kram Anette

a kitchen in the country sa...

Vilka fantastiska bilder Kia! Så fina! Och vilket härligt äventyr ni var ute på tillsammans. Inneboende som fixar mat tills man kommer hem är dessutom en härlig bonus. :)

Kram på dig

Hannis sa...

Men underbara, underbara bilder!
Det är såna här saker man minns.
Njutande på hög nivå!
Kram Hannis