tisdag 16 september 2014

På tur

Fredags kväll och vi står på centralen och väntar på tåget som är 1,5 timme försenat. 00:03 blir den slutliga tiden och vi får komma in i vår kupé och bädda i ordning och vaggas till sömns av tågets dunkande. Kl 9.30 anländer vi till Duved där en buss tar oss till Storulvån som vi har som startpunkt.


Två 10-åriga tjejer redo att vandra Jämtlandstriangeln med sina mammor. Strålande sol från en blå himmel. Kan det bli bättre?

En av höjdpunkterna var att kunna dricka direkt ur bäckarna som rinner från berget och den andra var renarna.Efter 6,5 timme och 16 km når vi fram till Sylarna. Bra jobbat tjejer!! A och S var målinriktade de sista 3 km och drog ifrån oss.


Söndag och vi vakna upp i dimman. 19 km framför oss och det var dags att ge sig av.


Ut i oändligheten....


Skylten säger 12 km till Blåhammaren och då kan man se fjällstationen ligga uppe på nästa berg. Längre sträcka men lättare så det blir 6,5 timme även denna sträcka. Nu väntar bastun med härlig utsikt (se bilden under) och sen trerätters middag som vi alla sett fram emot. Det var utsökt!Måndag och vi vaknar upp till en ny underbar dag med sol. Detta är den kortaste etappen ner till Storulvån igen på 12 km.Lunch paus vid ett vattenfall och sen lite blåbärsplockning.
5 timmar senare är vi i mål. 4,7 mil på 3 dagar har vi tagit oss och tjejerna har varit toppen duktiga. Dusch, middag och lite avslappnat häng innan bussen hämtar oss och vi ska ta tåget hem igen.

Tack för den här turen!!

2 kommentarer:

Hannis sa...

Vilken natur!
Måste vara som balsam för själen att vara ute på vandring.

Kram Hannis

FruNeroLindström sa...

Men så underbart. En ny "att göra grej" till min bucket-list.
Och vilken natur, och vilket väder ni verkar haft.
Kramar