tisdag 18 november 2014

Veckans recept

 Morotsfrallor
ca 24 stycken

25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
1-2 morötter, fint rivna
3 dl fint rågmjöl
9-11 dl vetemjöl


  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt, olja, morötter, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
  4. Dela degen i ca 24 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.
  6. Grädda bröden mitt i ugnen i 9-13 min. Låt svalna på plåten.


4 kommentarer:

Maria sa...

Åh så gott det lät! Jag gillar morotsbröd som man kan köpa i butik, så jag borde verkligen testa att baka detta!!! :)
Kram och tack för recept!
/Maria

Home2tiny sa...

Mums med hembakat. Kramisar Tina

Hannis sa...

Jag är så dålig på att baka...
Verkligen dålig alltså=))
Men det låter gott!!

Kram Hannis

a kitchen in the country sa...

Mmm, så gott det låter! Och detta är tiden på året då jag drabbas av baknoja. Gillar att stå i köket och baka under e mörka kvällarna. Sommaren däremot blir det inte mycket bakat alls. ;)

Tack för tipset kära Kia!

Kram