onsdag 8 augusti 2012

Lite sent ute.

 Vi tog oss över Höga kusten bron och tog en paus där, hade tänkt äta men klockan börja bli mycket och vi ville hitta någonstans att tälta också. Men det var inte så lätt! Jo, om vi bara ville ha tältplats men vi behövde el också då vi hade en stor kylbox i bilen med vår mat i. Så det var bara åka vidare. Ringde och boka nån pyttestuga för 3 och tänkte klämma in 2 på golvet. I värsta fall två pyttestugor. Men nästan framme såg vi en camping och svängde in och titta. Måviken hette den och såg liten och fin ut vid havet. Vid receptionen stod det nån skylt om sjuksal eller nått och sambon undra om det var något sjukhem. Det var ett behandlingshem för missbrukare och så fanns det ett kvinnohem. Okej, det känns bra när man kommer med barnen. Aja, vi gick och titta på stugorna och de var jätte fina och rymliga, plus Zigge fick vara med. Vi tar det!


En lugn natt och en ny solig dag. Utsikt över vattnet från frukostbordet, kan det bli bättre?


Tog en promenad innan vi lämna stugan.


Sen blev det samma visa nästa kväll. Svårt att hitta elplats på campingarna men tillslut hitta vi ett fiskecamp. Rätt orginellt!! Fråga om plats. Jadå, bara att kolla där borta och sen kommer ni och säger till vilket plats ni tagit. Okej, vi hitta en plats tillslut och satte upp tält och gjorde ännu en SEN middag.


Huset eller ihopbyggnaden eller vad jag ska kalla det i bakgrunden var servicehuset med toa och dusch. Stod en handskriven skylt utanför och man visste inte vad som vänta innanför. Helt okej. Man ska inte gå efter utsidan! : )


Många säsongare hade sina husvagnar här utmed hela vattenlinjen. De var verkligen hemmastadda. Här två tomter med snygga portaler in och nedan har ni en som fixas en fontän. Undra hur länge man måste ha varit där innan man får börja fixa sånt??Här har ni husvagnarna sedda nerefrån vattnet och det röda i högra kanten är vår bil och tält. Ni ser i och för sig inga husvagnar utan deras förtält som är platsbyggda som hus. Fanns ingen som hade ett mjukt och flyttbart förtält. Alla hade byggt små hus och egna diskplatser, uteplatser, blommor, ja allt som man kan tänka sig på ett sommarställe. Lite kul att se.


Hela ställe låg så vackert vid vattnet så jag kan förstå att folk stanna länge och kommer tillbaka.


7 kommentarer:

Tina sa...

Läget är så fint, ser rofyllt och lugnt ut.
Visst är det lite skönt med hösten, allt går i ett lugnare tempo. Gräsmatta och allt det där tänker jag på, den har ju vuxit såå mycket i regnet. Inte har man heller hunnit klippa förrän det börja regna igen..
Bara krypa in o tända en brasa, läsa en tidning...

kram

Svart, vitt & rött sa...

Platser ni kanske aldrig skulle sett om ni inte hade campat 😃 kul att se och bo på olika platser. Det är en tjusning med att tälta, bara att dra vidare! Spännande resa!!

Emilia sa...

Åh vad mysigt ni ser ut att ha :) underbart!
Kram

Hemma på Sjuan sa...

Fina semesterbilder! Kul att vara på campingturné :)
Kram Suss

Maria- Wikers Liv sa...

Det blir lite av äventyr för er! ;) :)
Vilka "förtält", minsann!
Ha det gott!
Kram /Maria

Hannis sa...

Fördelen med att göra såna resor är att man faktiskt får se en del av vårat land på vägen.
Men jag vet inte om jag skulle klara av alla dessa mil i bil utan att driva folk till vansinne=))

Husvagn med fontän!!
Då har man nog varit där länge=))
Kram Hannis

A House With A View sa...

Men ååååååååh vad himla mysigt det ser ut!! Och vad trevligt ni måste ha det på er tripp, verkar superkul att sticka iväg så där och campa:)))

Ang. din fråga, jo vi hade höns förut men nu bor dotterns två kaniner i hönshuset:))

Kraaaaaaaaaaaaam aka