söndag 21 april 2013

Blickar framåt.....

Tack för era goa kommentarer. Det värmer så att ni bryr er!
Det är rätt tomt här hemma och rutiner som suttit i 5 år bryter man inte på en dag. Hela tankesättet behövs ändras, vi behöver inte planera efter Zigge längre men per automatik gör huvudet det och det kommer ta ett tag innan det går bort.
Helgen har varit lugn sambon åkte till Palma, Mallorca med ett gäng grabbar igår. Bra för honom att byta miljö lite, kommer tillbaka på tisdag. A som blev tröstad av gulliga klasskompisar i torsdags fick annat och tänka på då hon varit på hajk lördag-söndag och vilket toppen väder de fick!! Jag fick en dag på stan med bästa M igår och N fick egentid hos farmor o farfar. M åkte med en kompis och titta på nya medryttarhästar som de kanske ska ta hand om. Så vi håller oss sysselsatta.

 
Även idag är vädret toppen och jag har funderat på bygga odlingslådor eller köpa pallkragar. Men så hade vi tydligen pallkragar på jobbet som vi inte ska ha. Tack, tack, då behöver jag inte fundera mer.


Våran flaggstångsrabatt måste jag hitta på något med, fylla ut ordentligt så den ser lite rolig ut! Hade rabarberna där som nu snabbt fick flytta till pallkragarna. Hade tänk hunnit måla dom först men färgen har tydligen försvunnit och rabarberna börjat växa så måla får jag göra sen. Hoppas de klara flytten!

 
 
Har ni sett vilka JÄTTE rötter rabarbern har?? Kanske därför de vuxit så bara den hos oss, de har trivts. Aldrig sett så stora förut. Nu måste jag köpa hem mer jord och lite gödsel och börja fylla på med växter sen mer jord till de andra pallkragarna och börja så.
 
Hoppas ni har haft en toppen helg!

10 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Förstår att det är tomt. För oss är det som att vi ser vår hund i ögronvrån hela tiden när han precis åkt från oss ( bor mkt hos mormor&morfar)
Han är där men ändå inte.

Helgen har varit soooolig!

svart vitt och rött sa...

Vilken fantastisk dag det har varit! Jag ser att ni håller er sysselsatta! Bra att göra så tror jag. Ha en lika go kväll nu också!

A House With A View sa...

Tråkigt med er vovve... inget kul när man måste göra sig av med ett älskat djur...

Härlig dag ni haft :) Pallkragar ska upp hos oss också - nu börjar säsongen snart - hääärligt!!

Kraaaaaaam aka

Maria sa...

Vad skönt att kunna blicka framåt trots sorgen och saknaden...
Förstår att det är tomt.
Kramar till er!
/Maria

Hannis sa...

Det blir konstigt och tomt när dom fyrbenta försvinner.
Som du skriver, rutinerna och planerandet.

Så härligt med dagar i trädgården!
Jag hoppas att det verkligen ska vara vår nu så jag åtminstone kan fixa på balkongen.
Längtar efter lite grönt nu!

Kram Hannis

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Hej !
Läste om det tråkiga..sånt tar tid att vänja sig vid .

Pallkragar som man bara får är ju inte fel.. behöver oxå införskaffa ett gäng.

Gissa vad som kom på posten i fredags..tack snälla du..jag tror att den ska klara sig fint..luktar faktiskt cocacola om bladen !!

Kraaam

Anette Ryan sa...

Vad bra med pallkragar. Vi spikade ihop något liknande i våras som vi odlat i nu under sommaren. Det har varit toppen. Har aldrig sett så stora rötter på rabarbern och våran har ju flyttat en del på sig den senaste tiden. Först när vi sålde tog vi med den till vårt tillfälliga boende och sedan hit där vi är nu och här har den fått flytta två gånger. Men den har klarat sig utmärkt, blev lite ledsen ett tag men inte så konstigt trodde väll att den skulle upp igen och tänkte att det är väll ingen ide att ens slå rot här. Fast det är ju lite annorlunda här för rabarbern slutar aldrig helt att finnas, den växer alltid och man kan alltid skörda året runt även om det finns bättre årstider än andra. Lycka till och så håller vi tummarna för rabarbern.
Kram Anette

FruNeroLindström sa...

Bästa sättet är ju faktiskt att hålla sig sysselsatt. För man orkar inte sörja hela tiden.
Vi är också inne på att ha pallkragar att odla i. Och här funderat på om rabarberns klarar att flyttas på.
Våra står riktigt dumt till när gräset klipps. Och det skulle underlätta att ha dem i krage.

Hoppas ni trots allt fått en bra start på veckan. Kramar

Nilla Q sa...

Usch, vad jobbigt:( Förstår att det kommer ta ett tag att vänja sig vid nya rutiner. Bra att ni kunde sysselsätta er och få lite annat att tänka på.

Kram Pernilla

Tina sa...

Har helt missat... Sigge vovven, han var ju så fin! Syrran har likadana bekymmer. Håller med ovan om att det är bra med sysselsättning!

kraamen