måndag 5 januari 2015

Veckans recept

Nu är snart slappar dagarna över och jobb och skola väntar. Dags för lite ny mat.

Stekt nötkorv med gräslöksstuvad potatis

900 g fast potatis
1/2 blomkål
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
färsk gräslök
550 g nötkorv


  1. Skala och dela potatisen i jämnstora bitar. Koka den i en stor kastrull så att blomkålen också får plats.
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet och rör ner mjölken lite i taget. Låt stuvningen sjuda under omrörning några minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk i potatiskastrullen när potatisen nästan är klar.
  4. Finhacka gräslöken.
  5. Skiva korven och stek i olja.
  6. Blanda försiktigt ner stuvningen med potatisen, blomkålen och gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med korven.
Bild lånad från ica.se
Ha en toppen vecka!

3 kommentarer:

mina finaste. sa...

Och en fin vecka till dig med! Stuvad potatis är ju så himla gott. Kram

Home2tiny sa...

Perfekt mattips till mina killar. Kramisar Tina

anettan sa...

Ser gott ut....vad sugen jag blev på blomkål. Mums! Kram Anette