måndag 9 mars 2015

Veckans recept

Dags för ett nytt recept, dock lite av det onyttiga slaget. :) Ett gluten och laktosfritt alternativ.

Chokladbrownies med kokos.

225 g smör
200 g mörk choklad, grovhackad
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl glutenfri mjölmix
4 ägg
2 msk kakao
1 dl riven kokos


  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och låt chokladen smälta i smöret.
  2. Blanda strösocker, bakpulver, salt och mjölmix. Rör ner det tillsammans med äggen, kakao och kokos. Blanda allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna ca 20x30, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-23 min. Låt svalna i formen. Pudra över florsocker innan servering.


2 kommentarer:

Villa Ell sa...

Jag är en riktigt choklad-oholic, jag älskar allt i bakväg som smakar choklad.

Ang.tvättstugan och micron så fick jag mig ett gott skratt när du skrev, jag har alltid gömt micron, vägrar ha ful saken framme synligt och den tar bara en massa plats i alla fall i alla kök jag har haft under mina år..

Nu ligger våran tvättstuga och kök jämte varann så det är ca 5 steg så är man "framme"

så nu står den i en av skåpen i tvättstugan ;-)

Ha en fin dag och tack för receptet
Kram Sandra

Hannis sa...

Onyttigt är också bra=))
Lite njutande av choklad tackar jag aldrig nej till!

Kram Hannis