fredag 17 december 2010

M´s rum

Har nu tagit en snabb lunchpaus mellan två prov och tänkte passa på att lägga in lite bilder från M´s rum. Allt är inte på plats, det fattas lite på väggarna, ska upp nån tavellist här och hylla där. Mitten balken på fönstret ska kläs in och målas också. Men i det stora hela klart!Skåpen som sängen står på och som sitter över sängen hade vi bredvid våra sängar när vi hade det minsta rummet i huset. Det enda vi hade var säng och skåp. Man kröp upp i sängen från dörrhålet. Var himla mysigt! Nu fick M dom för hon är i stort behov av förvaring för allt hon samlar på sig. Målaren klädde dörrarna med samma tapet som på fondväggen.


Även garderobsdörren fick en tapetbit.


En pedistal som M hittat på en gård i Dalarna tror jag. Hon är en riktig skrotsamlare, tvärtemot mig. Jag gillar inte loppisar och sånt, eller jag kan titta men köper aldrig något. Fast jag tycker andra får ihop så snyggt hemma med hjälp av gamla saker.  Jag ser inte riktigt det där, när jag går på loppis. Kanske hänger ihop med när jag skulle flytta hemifrån och alla ville pracka på en det de själva ville bli av med. Nä, jag ville inte ha något utan köpte nytt istället. Jag skulle aldrig springa på något gammalt och unikt som de gör i antikrundan, jag hade slängt det för längesen. : ) Men jag tycker om nya saker som ser gamla ut.Julblomman fick hon när hon fyllde år och tomten köpte hon på ica maxi. Alla barnen fick välja en varsin tomte.Denna tomtegumma fick hon av en kompis för massa år sen, hänger fortfarande med. Eldstaden har hon gjort i slöjden.


Här har vi det som är viktigt i en 12 årings liv! Pennor och nagellack. Det sista fick hon i present så det är väl därför det står så prydligt uppställt. Pennorna däremot är bra då hon gillar att rita och måla.


Pysslig är hon. Ett gäng små askar som hon gjort med marmorering och allt.


En ängel som hon köpt får hänga vid dörren.


En stege till klädhängare. Den har sambon gjort när M hade det minsta rummet och vi byggde en loftsäng till henne för att hon skulle få plats. Loftsängen finns inte kvar men jag sparde stegen. Kunde komma till nytta.

Ha en bra dag!

3 kommentarer:

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej Kia!
Kul och få en hälsning ifrån dig.., jag blev glader!!!!
Vilken fin familj du har och er vovvsing är ju bara för söt:)

Jadu, det var bannimej välstädat på det rummet, kan ju avslöja att så ser det INTE ut på tjejernas rum här hemma:(
Det blev ju riktigt läckert, tänk vad man kan få till det med lite tapet.
Snyggt....!
Nu kikar jag vidare här hos dig Kia.
Önskar dig en skön helg
Kram till dig
Marianne

the shed sa...

Tjusigt tjejrum, tänk tolv år - stora tjejen!
Kan tänka mig att hon är överlycklig med det rummet. Stegen kan ju komma väl till pass då alla i den åldern brukar slänga ALLT på golvet,grrr..

kram Tina

Kia sa...

Städat är det för att jag skulle fota annars så ligger det kläder på golvet och skrivbordet överbelamrat!

Kia