onsdag 24 oktober 2012

Föredömligt

Vi går mot mörkare tider och det märks verkligen när vi ska ut med Zigge efter middagen. Vi har inga gatlyktor hos oss och då blir det ganska påtagligt hur mörkt det är. Igår var det dock lite ljusare, inga moln och månen syntes till hälften och det gör mycket.
 
 
M var på ridning och vi andra satte på oss varsin reflexväst och gick vår runda i mörkret. Ute på den större vägen stanna en bil och hissa ner rutan och sa: Föredömligt! Precis sådär ska man vara klädd! Det var kul att han stanna och sa det. Man vet själv hur irriterad man blir när folk går i mörka kläder i mörkret och man upptäcker dom när man nästan kört över dom. Barnen undra vad farbrorn ville? Han tyckte vi hade helt rätt kläder! För mina barn är det inget konstigt att ha dessa västar, N vill ha Kråkevästen : ) men många andra är vana vid gatlyktor och tror att som syns. Men det gör dom inte.
Mer reflexer åt folket!

9 kommentarer:

Tina sa...

Jag har en när jag är ute o joggar!

kram

Hannis sa...

Jepp!
Reflexväst är det bäst som finns.
Då syns man.

Har du reflexer till Zigge?Tips?
Har inte hittat något bra till min pälsboll men skulle behöva något som syns ordentligt=))

Kram Hannis

Svart, vitt & rött sa...

Smart!! Man uppskattar folk som har det på sig när man är ute och kör bil i mörkret :-)

TIDSOPTIMISTEN sa...

Ja jag blir verkligen glad när jag ser folk med gula västar, idag såg jag flera stycken faktiskt. Skönt för oss bilförare också tänk vad hemskt om man skulle köra på en människa, de som inte har väst ser man verkligen i sista sekund så livsfarligt ;) Ska nog stanna jag med och veva ner nästa gång !!!

kram Ullis

Helena sa...

Har sån jag med o Sigge har förstås reflexsele!
KRAM från mig!

Fiffiga Systrar sa...

Har oxå en sån när vi går vinterpromenad med vovven. kram Emelie och Elin

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Det där känner jag igen..ingen gatlykta så långt ögat når ! Här åker oxå västen fram.

Kraaam

FruNeroLindström sa...

Här har vi gatlyktor men kör ändå med väst, både på mig och hunden. Och på barnvagnen när den är med.
Blir själv så förbannad på folk som inte använder det, speciellt när det är lite blött på asfalten med, då är det inte lätt att se oavsett hur många gatlyktor som finns.

Hoppas ni får en skön Torsdag, Kram Malin

Vardagslyx sa...

Ja, det är så viktigt och gör så stor skillnad! Pojkarna har haft det till de blir 9 år, sen vägrar de plötsligt! Och det svåra är att jag kan ju inte övervaka dem, hjälper inte om jag tvingar dem ta på den hemma om den åker av så fort de är utom synhåll... Så jag belamrar dem med reflexer, verkar vara lite mer ok.

Kram Pernilla