söndag 30 december 2012

Hemma

Borta bra men hemma bäst!
Kom hem igår morse från Finland och även om det är skönt att komma hem så föredrar jag vädret vi hade där än regnet och det gråa trista som var här hemma. Även om vi hade 26 minus när vi kom så hellre det! Vi hade tur att det inte kommit lika mycket snö som här för då kunde vi ta bilen hela vägen fram till stugan. Annars får vi ställa den på gården och fylla en stor släde med packningen och dra den 1 km på vägen genom skogen fram till stugan. Rätt skönt att slippa när vi kom på kvällen, trötta och hungriga med -26 ute!!


De hade lovat mildare väder julveckan men det höll sig på -20 och en dag -15 sen ner till -20 igen. Så det blev korta stunder ute och mycket eldande i brasan och inga långsittare på dasset. : ) Ja, det är utedass som gäller, hacka hål i isen för att få vatten till bastun, hämta dricksvatten hos sambons moster, tvätta sig i bastun och elda för att värma sig. Ingen lyx här inte. Första morgonen vi vakna så hade vi 8 grader inne, det är mysigt det. Dagen efter kom vi upp i 10, bara kliva upp och tända brasan.


Lite skidor åkte tjejerna sen in i värmen och pyssla, spela kort och spel. Julafton var lugn med 40 graders feber för N. A och jag fick feber på annandagen och då var N feberfri. Så slutet av veckan blev ännu lugnare än vad den varit. Veckan gick fort som vanligt och det blev inte mycket gjort pga av kylan och sjukdom men det vi inte fick gjort finns kvar i sommar. : )Våran lilla gran som vi högg och hade inne i stugan.


Sambon prova pimpla lite och Zigge sprang mest runt och titta. Han ville inte vara ute några längre stunder då det vart så kallt om tassarna. Milt fick vi när vi åkte hem, det är ju typiskt.

Nu hoppas jag ni får ett 
Gott Nytt År!!

5 kommentarer:

Bella sa...

Hua, vad kallt ni haft det, inget för den som är frusen, men jag kan tro att det är väldigt mysigt i och runt stugan även så här vintertid så att det väger upp och det är ju aldrig fel med miljöombyte!

Önskar dig ett riktigt gott slut och ett GOTT NYTT ÅR!!!

Kramar Bella

Maria- Wikers Liv sa...

Härliga bilder!
Gott slut på 2012!
Kram /Maria

Hannis sa...

Jag tror att ni har haft det underbart=))

Tack för dina fina rader!

Gott nytt år till dig!
Kram Hannis

Svart, vitt & rött sa...

Säkert en upplevelse! Härliga bilder! Borta bra men hemma bäst :-) Ha ett riktigt Gott Nytt År! PS... blev tavlorna till belåtenhet? :-)

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Är det inte så att ni trivs med det där ? (jaa alltså inte feber o sjukdom men det övriga) När jag läser det så sitter jag o småler o tänker att jag vet..inga långa stunder på dass..elda snabbt som tusan på morgonen...det finns ngn oförklarlig tjusning i det där aningen oglammiga och kärva...i looove it !!!

Ett riktigt Gott Nytt År till dej...kraaaam