måndag 8 april 2013

17 Oktober 2007

Då packa vi ihop oss med en annan familj och drog till Thailand i 8 härliga veckor. Vi hade bokat boende i bungalow fram till sista oktober då det fortfarande var lågsäsong sen hyrde vi ett hus tillsammans precis bakom vårt hotell i Koh Lanta.
 
 
Gjorde en 3-dagars utflykt ut till en ö och nån båttur, tog det mest lugnt och njöt av sol och bad.
 
 
 Barnen (totalt 5 st) trivdes som fisken i vattnet. Bada, grävde i sanden, fånga krabbor, drack banana lassi. Inga bekymmer!


Lite snorkling bland fiskarna. Sambon fick tillfälle att mata dom. Snorkling var inte min grej då paniken kom varje gång jag fick in saltvattnet i mun. Fy vad äckligt!!

 
3 födelsedagar hann vi fira. 2 st 30-års dagar och sen M´s 9-års dag. Då hade även farmor o farfar och faster med sambo hittat ner. Blev en ridtur på elefant den dagen.

 
N var 9 månader när vi åkte och låg och sov middag varje dag på en sarong på stranden. Hur skönt som helst. A var 3,5 år då.

 
Barnen fick uppleva en annan kultur, hur folk tog kort på dem för deras blonda hår, hur trevligt folket var och hjälpsamma. Nya smaker och N lärde sig gå där nere.

 
Vi reste vidare med tåg till Hua Hin och var där i 2 veckor för att avsluta med 3 dagar i Bangkok för lite shopping innan hemresan. Vi kom hem en vecka innan jul och då var det jätte kallt. Blev det lagom tills vi kom hem.
 

Ja, vad ville jag komma med denna historia?? Jo, i Thailand har de inte samma "fika" kultur som oss, svårt att få tag i en tårta till födelsedagsbarnen och godis äter de ju inte heller. Så efter 8 veckor i Thailand utan godis, kakor och sånt hade jag tappat suget. Så då tänkte jag varför börja äta igen?? Det är min socker lösning: Åk till Thailand i 8 veckor!! : )
Det här har aldrig varit något problem för mig och inte svårt heller. Jag har inte nån gång suttit och trånat efter att jag vill ha utan det är som jag aldrig har ätit det. Jag trivs med detta och jag vet inte om jag någonsin kommer att äta sånt igen och för mig gör det inget. I början var det mer folk runt omkring mig som hade problem med att jag inte fika, det sticker liksom lite i ögonen på folk men det ligger nog i att de själva vill skära ner men inte har karaktär för det.
 
Hoppas ni har haft en härlig helg!

12 kommentarer:

Hannis sa...

Först, vilken underbar resa!

Sen, jag sticker direkt=))
Hehe, undrar vad jag skulle få för reaktioner på att jag skulle resa för att bli av med sockerboven!

Och när det gäller karaktären så kan jag erkänna direkt att det är där jag brister...
Jag liksom bara låter bli att bestämma mig. Låter ju skitlöjligt nu när jag skriver det.

Ha en kanonvecka/ Kram Hannis

Postadress Torslanda sa...

Vilken härlig resa! Jag har varit i Thailand många gånger - så fantastiskt ! Och 8 veckor i Thailand låter som en dröm. Utan sockersug.

Ha en fin söndagkväll!

Anonym sa...

Ja vilken härlig resa det var! Känns nästan overkligt att vi gjort det där. Åh va små barnen va! Tyvärr är sockerbehovet kvar här 😉 Kram Kristin

TIDSOPTIMISTEN sa...

Det var ju verkligen bra tänkt av dig när du kom hem, de flesta hugger nog direkt in på lösgodiset och kanelbullarna eftersom de saknat det så mycket när de varit borta. Det är ju inga problem att vara utan det när det inte finns tillgängligt men så fort det kommer inom räckhåll igen kan det vara svårt att tacka nej. Jag tycker du är jätteduktig som inte äter nåt men jag skulle nog inte vilja avstå helt, godis kan jag vara utan men en god hembakt kanelbulle någon gång ibland det vill jag nog inte vara utan ;)

Kram Ullis

OddStyle.dk sa...

Hvilken fantastisk rejse, en klog mand sagde engang "at rejse er at leve" og jeg vil give ham ret :-)

Super dejlige billeder - herligt...
Fin aften - kram herfra OddStyle

A House With A View sa...

Heja dig som kan motstå sockret och slipper sakna det dessutom, underbart! Och fantastiska foton från er resa!!

Ang. min bild, den röda hårslingan har dottern färgat på salong, häftigt tycker jag också :)

Kraaaaaaaaaaam aka

Emilias sa...

Åååh, helt underbara bilder :) Längtar tillbaka till Thailand massor!!

Är impad av dig som inte ätit sötsaker sen dess :) Men är man inte sugen är det ju väldigt onödigt att börja igen!

Jag sprang hela 7,5 km. Värmde upp med lite spurter innan :)

Kram o ha en fin dag

Fröken Foto sa...

Härliga bilder, låter som en underbar resa.

Sv: Tamron :) Om du tänker dig ta bilder där du är riktigt upp i ansiktet på spindeln eller getingen, tror du vet vilken typ av bilder jag menar *ler* så är 90mm macro för lite. Jag älskar att fota droppar och blommor nära och jag tycker att det räcker till det jag önskar :) Kika in på min sida igen, välj kategori droppar eller/och blommor så får du ett litet smakprov på vad Tamron kan göra. Lycka till med ditt köp.

kram kram Malin

Anette Ryan sa...

Vilken grej att ta alla barnen och åka på semester i 8 veckor. Visst vi har ju varit hemma i Sverige på familjebesök i 5-7 veckor men inte på "riktig semester".
Intressant att det ledde till att du slutade med kakor och godis. Fanns det inte choklad eller så? För det kan man ju annars äta om det inte finns det andra.
Kram Anette

Bella sa...

Vilken underbar resa!! Jag älskar Thailand och längtar ständigt tillbaka!

Hoppas veckan börjat bra!

Kramar Bella

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Men Gud vilket bra recept...8v i Thailand..det är ju inget att tveka på hi hi ! Fast jag vet att när jag kommer hem så skulle jag gladeligen stoppa i mig fika..jag är ett riktigt kakmonster !

Kraaaam

Maria - Villa Krutbruket sa...

Godmorgon!!!

Vilka härliga veckor ni hade. Och så många veckor. Vilken dröm att få vara i Thailand så länge.

Jag kommer tänka på er imorgon och hoppas allt löser sig med Zigge.

Stor kram