torsdag 30 januari 2014

Att välja framtid!

M fyller 16 i år och nu är det dags att välja gymnasium. inte en lätt uppgift att veta  vad man vill bli när man blir stor!! Ni som hängt med vet att vi vart runt och tittat på lite skolor då hon är inne på naturbruk inriktning häst. Men valet är inte lätt och hon vackla lite för ett tag sen och undra vill jag det här?? Vi försöker stötta så gott det går och säger att hon ska tänka lite praktiskt. Rena plugg linjer är nog inte hennes grej, hon är mer praktiskt lagd, en väldigt kreativ tjej. Hon vill inte plugga bara så en yrkeslinje passar bättre. Sen tycker vi att hon ska välja så brett som möjligt så om hon vill kan plugga vidare utan att behöva läsa in en massa ämnen. Välja en linje som hon tycker är kul och som hon slutför då man i stort sett måste ha en gymnasieutbildning idag för att komma in i arbetslivet. Om hon sen ångrar sitt yrkesval går det alltid att byta. Hur många jobbar med det de utbilda sig till först??
 
 
Först på listan ligger Strömsholm och det är nog en dröm att gå där för en hästtjej, jätte fint ställe! 2 ggr har hon varit där på öppet hus och i mars/april väntar provridning där. Hoppas det ska gå bra!
 
3 veckor kvar tills ansökningarna ska vara inne och sen blir det till att vänta på besked.
 
 

5 kommentarer:

Hannis sa...

Jag tror att om man vill jobba med djur så är Strömsholm det absolut bästa. Genom dom borde man kunna hitta bra praktikplatser också.
Spännande!!

Kram Hannis

Mycket annat & lite betong sa...

Att välja rätt från början är nog inte lätt! Men som du säger kan man alltid byta bana i framtiden.
Hoppas att det går bra med Strömsholm!

Kram Agneta

Anette Ryan sa...

Nej inte lätt att välja. Även om man är tvärsäker när man är 16 så hinner man ju ändra sig många gånger ändå. Fördelen med en bredare grund är ju att det blir mindre jobbigt att läsa in allt för mycket senare men det finns ju rätt så mycket möjligheter i Sverige och inte till allt för stora kostnader som det gör på andra håll i världen. Önskar henne lycka till med sitt val.
Kram anette

anettan sa...

Det är inget lätt val. Min son ska fylla femton och gymnasierna har redan börjat skicka honom en massa reklam, helt galet. Kram anette

Home2tiny sa...

Lille F har också gjort sitt val nu, men lätt har det inte varit för honom. Till slut föll valet på teknisk som jag tror o hoppas att han skall trivas på. Hoppas att det går bra med Strömsholm. Kramisar Tina