tisdag 21 januari 2014

Vuxnas beteende

I söndags var vi på handboll hela dagen. A hade match. I hennes lag är de rätt många tjejer så de har anmält 2 lag så de ska få spela så mycket som möjligt istället för att sitta på bänken och vänta. 6 matcher blev det i söndags varav A spela 3. Hon var jätte nöjd när dagen var slut med att fått spela så mycket. Men det jag tänkte komma till är de vuxnas beteende på läktarna.
Jag sitter med en mamma och tittar på matchen och bakom oss står 2 pappor i vårt lag. De står och kommenterar spelet och hur spelarna gör. Så hör vi: så går de upp och så passar de henne som inte kan, suck! Hon som inte kan var mammans dotter som jag satt bredvid. Jag titta på henne och tyckte vad f..n säger dom?? Mamman hade hört kommentaren för tredje gången den dagen och var lite less. Hon vänder sig om och säger åt pappan som släppte den trevliga kommentaren att det du säger låter väldigt otrevligt och jag skulle vilja att du lägger av med det. Han verkade skämmas och ta det till sig.
Spelaren i fråga är en jätte duktig tjej som kämpar och försöker, hon satte ett mål också. Men det är såna här onödiga kommentarer från föräldrar som barnen kanske hör som gör att de slutar försöka. Och det är ju det som är viktigast att de har roligt, vågar och försöker annars kan de ju aldrig komma framåt!
Så fram för mer peppande kommentarer istället för sänkande!!
 
Ha en toppen dag! 

5 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Det där har jag så svårt att förstår. Skämmes. Vuxna människor. Eller borde vara vuxna.

Hannis sa...

Fy för sånt!!
Och sen undrar folk varför barn beter sig så mot varandra?
Dom hör ju dom som ska vara förebilder bete sig som skitar!
Usch!

Kram och skön dag till dig//Hannis

svart vitt och rött sa...

Fy vad trist!! Jäkla människor som inte kan tänka! Hoppas att ni slipper sådant framöver! Jag ser att ni också fått besök av små vänner som vill äta fågelfrön :-) Ha det gott!

A House With A View sa...

Ja gud vad tråkigt... Jättebra att din vän sa ifrån, förhoppningsvis tänker personen till nästa gång, trist med en massa negativa uttalanden. Men man undrar ju vad som är viktigast för föräldrar, att barnen spelar, har kul och rör på sig eller att matchen ska vinnas!?

Kraaaaam aka

Maria sa...

Helt sant, håller med dig!!!!!
Har också varit med och hört sådana kommentarer, när barnen var yngre och provade på det ena och det andra. T o m morfäder (heter det så??) som gastar och håller på! Skärpning!
Kram /Maria