onsdag 15 januari 2014

Lite struktur

Många är det på gymmen nu har jag hört, många löften som sen har en tendens att rinna ut i sanden. Jag har alltid varit mer eller mindre aktiv och mitt mål för året att få lite mer struktur på träningen.


Då tänkte jag ta hjälp av en gammal trotjänare min träningsdagbok. Haft den i 10 år, första dateringen är 27 maj 2004. Funkar fortfarande eftersom jag inte skrivit ner allt i den.


Använde den ett tag när jag körde bodypump. Bra att komma ihåg vilka vikter jag använt och när det är dags att öka. Sen även när jag körde löparskola var den himla bra.


Sen är det kul att gå tillbaka och se vad man pysslat med och läsa kommentarerna om dagens träning. Där ser man tydligt vad dagsformen kan spela in om man tyckte det gick bra eller inte. Skriver man ner så får man mer facit på vad man gör, annars är det lätt att köra samma hela tiden.
Hur gör ni? Har ni dagbok?

3 kommentarer:

Hannis sa...

När jag tränade mycket så förde jag faktiskt träningsdagbok.
Det var bra!

Nu har jag något jag kallar "må bra bok", där skriver jag ner lite sånt där att vara tacksam över, vad som händer under yogan. Och tiden och tempo för promenaderna.
Har slarvat den här veckan då jag redan jobbat 37 timmar och prioriterat sömnen. Känns på en gång när jag går bort från rutinerna.

Hur gör du för att få/ta tid till din träning när ni har mycket?
Kör du något hemma då eller sticker du ut och springer?
Kram Hannis

Bella sa...

Perfekt att skriva träningsdagbok för att ha koll på vikter och roligt att följa den egna utvecklingen. Minns att vi skrev dagbok när jag spelade handboll en period, men har inte gjort det när jag kört egen träning.

Lycka till med träningsåret 2014!

Kramar Bella

Hildas hem - Sofia sa...

Jag har aldrig tränat i hela mitt liv, och därmed inte haft någon träningsdagbok. Dock så började jag ju träna för 9 månader sedan och har hållit på regelbundet sedan dess, det hade varit kul att ha anteckningar från dessa pass för att se utvecklingen. Dock har jag en app för när jag är ute och springer, och den för ju statistik och där skriver jag även ett par rader om hur det kändes, och det kan vara kul att läsa igen senare :)

Du kan ju läsa dina kommentarer för 10 år sedan, det måste vara kul :)

Jag önskar dig en härlig helg!
Kram Sofia