måndag 9 april 2012

Tager vad man haver.

Ibland när man ska göra vissa saker är det praktiskt att göra det i rätt ordning. Som att fixa i ordning köksträdgården innan man ska ta bort de 2 befintliga odlingslådorna! Men man är inte alltid praktisk.


Framför verkstaden har jag haft 2 odlingslådor, en försvann igår. I den hade jag inget för tillfället men den som ni ser är kvar (inte längre) är det jordgubbar i. Nu har jag tänkt lite och köksträdgården hinner jag inte få till innan det är säsong, så mycket annat som ska göras. Så lådorna till det kan jag börja med i höst så det är klart tills nästa år. Men jag ville ändå ha bort odlingslådorna för där ska vi jämna ut och lägga Ölandsten (tror jag det var) och så ska det så en utemöbel där med en buske på var sin sida.


Så jag tog vad jag hade hemma. En hög med stenplattor.


Ett gäng med lerkrukor som de flesta jordgubbsplantorna fick flytta ner i. Få se om de kan vara där eller om jag måste hitta något annat ställe åt dem.


Och baksidan på lekstugan. Det blev ett bra ställe att göra ett litet land. Satte de stora plattorna mot huset för att skydda träet lite och de smala runt om. Återanvände markduken från ena odlingslådan, vek den bara och sen alla runda stenar låg av någon konstig anledning i botten på odlingslådorna?? Jag har inget minne av att vi fyllde botten med sten men där var dom i alla fall. I detta lilla land hamna de sista jordgubbsplantorna, hade inte lust att slänga dom. Satte dom i utkanten och sen i bakkant ska jag plantera luktärt som ska få slingra sig upp på ett snöre som jag ska spänna fram och tillbaka upp till nock. Satte nät från taket ner till marken så att inte råddjuren ska äta upp plantorna.

En annan ska som man inte behöver något annat än det man har hemma är "Plankan" : ).
Måndag och det betyder ökning, plus 15 sekunder. Det grejar ni! Om ni missat det så körde mina barn plankan med mig i lördags 1.30 min och kan dom kan ni!

8 kommentarer:

Tina sa...

Nu har jag läst noga här, det här med jordgubbar vill jag veta allt om nu. Tror du jag ska ha en eller två pallkragar på varandra när jag odlar dem? Läste någonstans om att grönt bladverk behöver en men annat två..?

kramen på dig

Postadress Torslanda sa...

Vilka projekt! Här har det varit isande kallt så särskilt mkt har det inte hunnits med utomhus.

Heja er på plankan!!!

Vi har verkligen fina grannar. När de hörde att vi bestämt oss för att vara hemma under påskhelgen som kom det inbjudan till middagar.

Min plats i solen sa...

Tjusigt! :) Det är inte dumt alls att ta vad man har och låta kreativiteten flöda. Här ska vi göra om vårt jordgubbsland i sommar då det har spridit sig allt för mycket gräs vårt. Så det blir ett helt nytt istället. För jordgubbar är gott och det är inte mycket som slår att stå barfota och äta solvarma gubbar i trädgården. :)

Vilken fin påsk ni har haft Kia! Jag hoppas att den kommande veckan blir lika fin den.♥

Kram Lotta

Hannis sa...

Jo men sörru...startade i morse med en minut!
Jädrans vad det skakar i magen just nu kan jag säga...
Men det blir bra=))

Och bra blir det med landet vid lekstugan också.
Jag hade tänkt att prova odla potatis i hink på balkongen i år.
Vet inte om det funkar men testa kan man ju.

Kram och en fin vecka/ Hannis

A House With A View sa...

Det där blev ju jättebra!!! Fiffigt med återanvändning:)Låter ju toppen med en uteplats med ölandssten, blir nog superfint!

Stöööööööööörsta kraamizen aka

Mina finaste... sa...

Jag kör plankan nästan varje dag...fuskar bara lite :D Men nu ska jag även addera lite jogging. Kram

Hannis sa...

Hehe, den ska få vara så!
Syrran fnös högt och sa: Ibland förstår jag inte vart du ser det vackra i saker=))

Kramen

Bella sa...

Så duktig du är som kör plankan och pysslar så i trädgården!!

Har ju massor att läsa i kapp här inne, så bara att sätta igång :)

Har inte blivit någon bloggläsning på resan och sen vi kom hem har vi varit helt utslagna, så trötta både jag och sambon så allt som inte varit måsten har fått stå åt sidan!

Hoppas du haft det bra här hemma!

Kramar Bella