söndag 30 september 2012

Tomtar på loftet??

Fyrklöver vet ni nog va det är. Serviser och annat fint. Har en servis därifrån som heter Amadeus som vi använder i stort sett dagligen, sen så har jag även Disneys jul mattallrik, förrättstallrik och djupa tallrikar. Den använder vi till jul med alla Disney figurer på. Jag har varit ett litet Disney freak men det har lagt sig lite nu. Men nu har det kommit en annan servis. Åsas Tomtejul!! Jag bara älskar såna tomtar! Var ju bara tvungen att skicka efter och se hur de såg ut. Sambon undra vad jag beställt nu då när han såg kartongen?? Nä, inget.


Mattallrik, förrättstallrik och en liten aptitskål.


Se så fina tomtarna är! De har namn också. (inte jag som hittat på) Barnen som syns här heter Viktor, Valle och lilla Viktoria.


Lilla Viktoria på aptitskålen som är 8 cm.


Den djupa tallriken pryds av mamma Vilma och pappa Valter. Finns även en Gammeltomte Olle.

Åsa Götander som gjort tomtarna startade sin Tomtebod 1993 i Örnaholm i Småland. Där tillverkas fortfarande de flesta tomtar i rena naturmaterial som ull, filt och fårskinn från Gotland.
Tomtarna på Fyrklöverns nya servis har illustrerats av konstnären Anne Rooslien efter förlagan, Åsas härliga tomtar. Anne Rooslien är en mycket allsidig konstnär som arbetar både i olja, akvarell och lera.

Jo, jag har nog en och annan tomte på loftet! : )

8 kommentarer:

Tina sa...

Jag har ett julporslin med tomtar av Jenny Nyström, det blir alltid julaftons morgons frukost på dem!

kram

Svart, vitt & rött sa...

Såå fina!! Tomtar där mössan är neddragen så att man i princip bara ser näsan är sååå coola! Kul med julsaker, så jag förstår dig! Nu har du riktigt fina grejer att duka med till jul... Ha en ritkigt bra söndag!

Bella sa...

Sååå fina tomtar du har på loftet :) Jättesöta små nissar! Det är kul med julsaker!

Hoppas du får en mysig söndagkväll

Kramar Bella

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Jag har faktiskt inte speciellt många tomtar i samlingen. Enligt min man iallafall. Men så har han vuxit upp med en mamma som samlar på dem... :-)

Hoppas du har haft en riktigt fin helg!

TIDSOPTIMISTEN sa...

Va gulligt med tomtar och mannen har ju fått en motorsåg så han kan snällt äta sin julgröt på de fina tallrikarna ...ha ha ;)

Kram Ullis

dianasdrömmar sa...

Så gulligt porslin :) Ha en finfin måndag kram Diana

Helly sa...

Tomtar på loftet kan man aldrig ha för många av :) Jättefint att mönstret från förrättstallriken fortsatte på stora tallriken.

Sv: håller med dig, var tredje dag känns bra. Så att de inte är för "mätta" på julafton.

Postadress Torslanda sa...

Så fina, den här modellen är verkligen ursöt!