söndag 23 september 2012

Ved

I lördags åkte sambon 2 vändor och hämta ved med lastbilen. Eller ved och ved. Stora stockar som ska bli ved. Ett lass tog vi av igår och ett lass i morse. Så nu har vi lite att såga upp och klyva.
Man måste ju ligga steget före så detta är för nästa års vinter. Vi eldar i stort sett varje dag från oktober till april beroende på hur kallt det är ute. Eldar ni hemma??

11 kommentarer:

FruNeroLindström sa...

Härligt, gratis träning ;)
Vi håller ju på med renovering för att det ska kopplas in en kamin, så förhoppningsvis ska det eldas en massa i vinter. Hoppas ni haft en skön helg, Kram Malin

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Härligt att ladda upp i vedförrådet. Vi kör oxå "ett år i förväg ved" !

Kraaam

dianasdrömmar sa...

Här eldas det så mysigt, vi har en kakelugn och en öppen spis det är så mysigt kram Diana

Svart, vitt & rött sa...

Jag ville ha tänt en brasa i går... ruggigt och lite kallt inne, men veden var slut! Måste fixa nytt! Kaminer och kakelugnar är sååå härligt!! En av höstens och vinterns stora tjusningar!

Anette Ryan sa...

Nej du här eldas det inte. Ibland skulle jag tycka det vore mysigt med en vedspis av något slag. Men det är ju också en hel del jobb om man verkligen är beroende av den typen av uppvärming.
Du den där boken 50 nyanser... har det pratats hur mycket som helst om här i Australien tidigare i år. Gick förbi den på flygplatsen där det fanns torn av den överallt men så tänkte jag att jag spar mig och köper den när jag kommer till Sverige istället och läser den på svenska. Tji fick jag för då hade den inte kommit ut ännu, vilket var i somras. Jag har fortfarande inte läst den men snart så.
Ha en skön vecka!
Kram Anette

Tina sa...

Samma här, det gäller att vara förberedd!
Känner en som blev av med tre fingrar i klyven, inget vidare...

kramen

Helena sa...

Japp vi har börjat elda så smått.Kan lätt bli lite väl varmt inne så vi tar det lite fint än :-)
KRAM från mig!

Hannis sa...

Jag skrattar ihjäl mig!
Tomten liksom, snacka om driven!

Den överlevde och ska nu planteras.
Tack snälla du!
Berättade för mormor som i sin tur tingade stickling nästa år så nu lär jag vaka över den...

Kram Hannis

A House With A View sa...

Åh vad hääärligt att få ved till vinterförvaringen:))) Vi eldar jättemycket på vintern, både i braskaminen i vardagsrummet och i vedspisen i köket - såååå underbart!! Älskar värme:))

Kraaaaaaaaaaaam aka

Hildas hem - Sofia sa...

Oj, vilken planering. Nästa vinter alltså ... det är bra att vara väl förberedd :)
Här eldar vi inte annat än för mysfaktorns skull i kakelugnen. Vi har bergvärme som sköter sig själv. Dock är jag uppväxt i ett hem där det eldades för jämnan. Och om man inte eldade så blev det väldigt kallt :)

Jag önskar dig en härlig tisdag!
Kram Sofia

TIDSOPTIMISTEN sa...

Vi har också tagit hem en del stockar men de måste vila sig ett tag och blir nästa vinters brasor. Vi eldar också mycket dels för myset men också för att minska elkostnaden.

Kram Ullis
Ps ...och vad fint du gjort i dina utekrukor, visst är det bra att man blir påmind av alla bloggar vad man ska fixa med ;) ska nog ta tag i mina krukor i helgen Ds