torsdag 14 mars 2013

Anfallen

I söndags kväll tog jag och Zigge en löprunda. Vår vanliga sväng och sen en liten extra för att förlänga turen med 1,5 km. Totalt 5,86 km och då med löpning 4,12 av dom, gång innan och efter. Kände mig jäkligt nöjd! Hem och köra plankan 1,45 min. Skönt. : ) Innan vi kom till den där sköna känslan så sprang vi i godan ro. Var rätt mörkt ute alldeles stjärnklart men ingen måne och vi har väldigt dåligt med lampor ute hos oss. Vissa bitar inga alls. I alla fall så var vi på väg tillbaka när jag plötsligt hör nån som kommer bakifrån och ett morrande. Kan snacka om jag blev rädd och Zigge blev nog det han med. Och innan hjärnan hinner med och se vad och vem som kommer så blir bara känslan att: NEJ och man blir nästan gråtfärdig, kroppen fryser till, ser bara ett par tänder. Hjärnan hinner ifatt och jag ser vilken hund det är som sprungit ikapp oss, inte Zigges kompis direkt och han ställer upp sig och morrar till han med. Konstigt nog så ryggar den andra tillbaka och Zigge gör inget utfall, han brukar inte banga. De har rykt ihop förut. Den andra vänder om och drar sig tillbaka och vi kan fortsätta. En otrevlig upplevelse som sluta bra denna gång!


8 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Hu! Förstår att både du och Zigge blev rädda. Men vilken tur att den andra hunden inte gick till anfall och att allt gick bra. Dock med hjärtat i halsgropen.

Kram Lotta

Ps. 1.45 i plankan är imponerande Kia. Heja dig! :)

TIDSOPTIMISTEN sa...

Ojdå, de kanske ska ha sin hund i koppel om den är den attacksugna varianten - får man förresten ha hundar lösa hur man vill?

Kram Ullis

Postadress Torslanda sa...

Nej men usch! Det där har hänt mig också , min hund är världens lugnaste. Han är 10 år och har verkligen aldrig attackerat eller uppfört sig illa på något sätt. Men vi har blivit attackerade genom åren. Senast i januari, av två helt aggressiva boxrar. TVå ihop mot vår hund. Verkligen obehagligt.
Tur att det gick bra för er! OCh heja dig som tränar utomhus i kylan!

Mina finaste... sa...

Fy vad obehagligt!! Himla tur att det slutade väl den här gången.

:) skrattade när jag läste om det där att man fortfarande tror att man är smalare om man går förbi "med sidan". Så dunkar man till magen utan att först förstå hur det eg gick till :)

Ha en fin helg!
Kram

Hannis sa...

Alltså sånt där!
Jag exploderar i dom lägena.
Vi blev anfallna av en helt galen hund en dag och ägaren stod och skrek på långt håll.
Hjälper föga när två hanar slåss.
Två stora dessutom!
Så jag brottade helt sonika ner den andra hunden, jag var tvungen för att rädda min som inte är en fighter direkt.
Tror att den ägaren lärde sig att inte ha hunden lös utan kontroll. Dom blev sams sen och fick leka en stund för att inte väcka mera ilska. Men fasiken vad rädd man blir!

Förstår att du blev rädd!
Bra att det gick bra=))

Kram Hannis

Hemma på Sjuan sa...

Men fy då! ingen ägare inom synhåll?
Jag har alltid mina hundar lösa i skogen men kopplar de när det kommer nån. Tur att det gick bra!
Duktig du är som springer ute, jag sprang lite på löpbandet igår och det gick skitdåligt!
Kram Suss

svart vitt och rött sa...

Inte kul sådant!! Tur att det gick bra! Vilken träning du har kommit igång med!! Härligt! Ha det gott i helgen!

A House With A View sa...

Vad himla duktig du är med din träning, wow!! Men inget kul med det som hände, tur att det gick bra!!!

Stöööörsta kraaaaamen aka