onsdag 7 augusti 2013

Badkruka?

Vatten och bad är väl något som hör sommaren till!? Som barn brukar man mest ligga i vattnet, gärna hela dagen och trots att man kommer upp skakande med blå läppar så svara man nej jag fryser inte. När man blir äldre ändras detta och man ligger mer och mer bredvid vattnet och badar bara när man verkligen måste. Hur kommer det sig? Det är ju samma grader för barn och vuxna. Blir vi så kinkiga som vuxna att vi måste ha tempererat vatten?
 Mina barn är som alla andra ungar och badar gärna. Okej M som blir 15 i år har börjat ligga mer på bryggan men i Finland badar vi alla, varje dag. Okej sambon är kinkig och vill ha bastu innan men jag tar morgondopp varje dag oavsett väder. Likadant när vi är ute med båten då badar/tvättar jag av mig även om det bara är 16 grader i vattnet men hemma då badar jag inte jätte mycket.
 
Hur badar ni? Är ni badkrukor?

4 kommentarer:

FruNeroLindström sa...

Ja, jag och min syster diskuterade det där i helgen.
Hon har alltid varit en riktig fisk, jag har alltid badat men haft mer respekt för vatten.
Hon har varit en riktig badkruka i år, sen är hon gravid (ska ha i okt-nov) så hon skyller på det.
Jag har badat men mest "kärringdopp" i stugan för att tvätta av sig dagligen....nu får jag ju snällt vänta med mer bad till nästa år pga infektionsrisken.
Men, frågan är om det vänder efter 50. Vår mamma har nämligen ALLTID varit en badkruka....men i år badar hon helt galet mycket (hon blir i år 55år).

Åh, vilken mysig överraskning, möhippa?!?! Eller har jag missat någon födelsedag? Jag är ju lite off i bloggvärlden just nu.

Kramar

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Älskar att bada..sommarens grej är att hoppa från klippor !!!!

Kraaaam

Hannis sa...

Jag kastar mig i!
Älskar att bada men inte innan Juni, för då är det för kallt för mig.
Jag är allergisk mot kyla överhuvudtaget=))

Härliga bilder!

Kram Hannis

kavallinskan sa...

Jag älskar att bada....när jag väl kommer i vattnet, då kan jag simma och plaska runt tillsammans med barnen hur länge som helst! :)
Kramar viktoria